HomeHL-PsilaViral η φωτογραφία εθελοντή να διασώζει λυκόσκυλο που το εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης του

Viral η φωτογραφία εθελοντή να διασώζει λυκόσκυλο που το εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης του

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που απεικονίζει ένα νεαρό να προσπαθεί να σώσει από την πύρινη λαίλαπα ένα σκύλο, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του το είχε δέσει στην αυλή του σπιτιού του στις Γούβες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλές χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους, σπίτια, επιχειρήσεις και άγνωστος αριθμός ζώων που δεν κατάφεραν να διαφύγουν για να σωθούν είναι ο τραγικός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας που πέρασε από πολλές περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που οι πυροσβέστες και κάτοικοι έδιναν μάχη με τις φλόγες, άλλοι εθελοντές οργανώθηκαν για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν.

Η προσπάθεια αυτή αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που έγινε viral στα social media και δείχνει έναν νεαρό να έχει πάρει στα χέρια ένα μεγάλο λυκόσκυλο.

Τραγική λεπτομέρεια, ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου το κρατούσε δεμένο στην αυλή του σπιτιού του, με την κατάληξή του να είναι βέβαιη αν δεν υπήρχε ανθρώπινη παρέμβαση.

«Με αφορμή αυτό το σκυλί λοιπόν και τη μετέπειτα αισχρή-άνανδρη συμπεριφορά κάποιων κατοίκων του χωριού κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο ανάξιοι είναι οι άνθρωποι στη πλειοψηφία τους να έχουν και να διαχειρίζονται όλα αυτά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση!!», γράφει χαρακτηριστικά ο νεαρός.

Ήδη η ανάρτηση του νεαρού έχει πάνω από 11.000 likes, σχεδόν 2.000 σχόλια και πάνω από 2.200 κοινοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Αυτή την εικόνα δεν την ανεβάζω για να δείξω πόσο καλός είμαι, καθώς θεωρώ αυτονόητο να βοηθήσεις μια τέτοια ψυχή να γλιτώσει από το πιο βίαιο και άδικο θάνατο, σε αντίθεση με τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη που θεώρησε σωστό να τον δέσει κιόλας στην αυλή του σπιτιού του, που θα καιγόταν από λεπτό σε λεπτό αφαιρώντας του κάθε ελπίδα για να επιβιώσει…

Με αφορμή αυτό το σκυλί λοιπόν και τη μετέπειτα αισχρή-άνανδρη συμπεριφορά κάποιων κατοίκων του χωριού κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο ανάξιοι είναι οι άνθρωποι στη πλειοψηφία τους να έχουν και να διαχειρίζονται όλα αυτά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση!!

Λυπάμαι πραγματικά για όλες αυτές τις καμένες εκτάσεις πρασίνου, για όλες αυτές τις αθώες ψυχές που πληρώνουν τα εγκλήματα του ανθρώπινου είδους και για όλο το κόσμο που δε συμπράττει σε αυτή τη θλιβερή καταστροφή!!

Όσο για όλους τους υπόλοιπους έχω να πω ότι με θλίβει πολύ το γεγονός ότι αναγκάζομαι να συνυπάρξω μαζί τους (με κάθε αντίκτυπο που έχει αυτό) και ότι είναι άξιοι της μοίρας τους!

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση