HomeHL-9Κορωνοϊός: Θάνατος ηλικιωμένου και κρούσματα στην ιδιωτική υπηρεσία φροντίδας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα

Κορωνοϊός: Θάνατος ηλικιωμένου και κρούσματα στην ιδιωτική υπηρεσία φροντίδας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα

Αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις για την ιδιωτική δομή φροντίδας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα σε προσωπικό και ηλικιωμένους τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ηλικιωμένου στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι, τις οποίες επιβεβαιώνει και η διαχειρίστρια της δομής κα Ακαμωτάκη, η οποία φροντίζει ηλικιωμένους σε διάφορα σπίτια στους Καλογέρους και σε άλλα σημεία της Ιεράπετρας,, το πρόβλημα προέκυψε όταν ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και στη συνέχεια προέκυψαν και κρούσματα σε τρεις ηλικιωμένους.

Δύο απ’ αυτούς αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενώ χθες το βράδυ ο ένας έχασε τη ζωή του με βασική αιτία θανάτου τον κορωνοϊό, έχοντας και πολλά σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα άλλος ένας εργαζόμενος της δομής, όπως λέει ο κ. Αγγελάκης είναι πιθανό να έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από μοριακό τεστ που θα γίνουν σήμερα.

Σε τεστ υποβάλλονται όλοι οι εργαζόμενοι ενώ γίνονται συνεννοήσεις με τον ΕΟΔΥ ώστε να δοθούν οδηγίες για το πως να γίνουν οι επόμενοι χειρισμοί, τόσο σχετικά με τους υπόλοιπους ηλικιωμένους, όσο και γενικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών φροντίδας των ηλικιωμένων, χωρίς αυτές να έχουν καταλήξει ακόμα.

Αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία του νησιού

Εν τω μεταξύ, 181 ασθενείς στις κλινικές Covid.  εκ των οποίων οι 27 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με τους  19 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι.

Οι νοσηλείες :

ΠΑΓΝΗ: συνολικά 62 ασθενείς, 48 σε κλινικές Covid, 14 σε ΜΕΘ
Βενιζέλειο: 43 ασθενείς, 37 σε κλινικές Covid, 6 σε ΜΕΘ
Νοσοκομείο Χανίων: 37 ασθενείς, 32 σε κλινικές Covid, 5 σε ΜΕΘ
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 28 ασθενείς, 26 σε κλινικές Covid, 2 σε ΜΕΘ
Νοσοκομείο Ιεράπετρας: πέντε ασθενείς σε κλινική Covid
Νοσοκομείο Σητείας: τρεις ασθενείς σε κλινική Covid.

Διαφήμιση
Διαφήμιση