HomeHL1-CultureΣυμφώνησαν για την καταβολή αποζημίωσης Κόκλας-Μουζουράκης

Συμφώνησαν για την καταβολή αποζημίωσης Κόκλας-Μουζουράκης

Μετά από έκκληση του Εθνικού Θεάτρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να καταβάλουν αποζημίωση για την αναβολή παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης συμφώνησαν ο Κώστας Κόκλας και ο Πάνος Μουζουράκης κατόπιν σχετικής έκκλησης του Εθνικού Θεάτρου.

Αυτό ανέφερε στην kathimerini.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου, τονίζοντας ότι η διοίκηση και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου κινήθηκαν άμεσα μετά την παράσταση, ώστε να γίνει ό,τι προβλέπεται νόμιμα από τον νόμο και την ατομική σύμβαση των δύο ηθοποιών, οι οποίοι συμφώνησαν.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ, το Σάββατο 31/8 το Εθνικό Θέατρο είχε προγραμματίσει παράσταση των «Ιππέων» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης στην Ηπειρο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας.

Η παράσταση όμως μετατέθηκε για την Κυριακή. Ο λόγος ήταν ο Κώστας Κόκλας και ο Πάνος Μουζουράκης, δύο εκ των βασικών ηθοποιών της παράστασης, αποκλείστηκαν στο Αίγιο, καθώς λόγω της φωτιάς στην Αχαΐα το περασμένο Σάββατο είχε κλείσει το οδικό πέρασμα προς την Ηπειρο.

Ακόμη κι αν γύριζαν πίσω προς Αττική και έπαιρναν τον δρόμο από Βοιωτία προς Ηπειρο, οι δύο ηθοποιοί δεν θα προλάβαιναν να φθάσουν εγκαίρως για την παράσταση.

Βέβαια ο υπόλοιπος θίασος είχε φθάσει στα Γιάννενα μία ημέρα νωρίτερα, για την καλύτερη προετοιμασία του. Αλλωστε γι’ αυτό έχει προβλεφθεί το εκτός έδρας ποσό (περίπου 140 ευρώ ημερησίως) για όσους ταξιδεύουν για παράσταση μακριά από την έδρα του Εθνικού Θεάτρου.

Λόγω της αναβολής το Εθνικό Θέατρο αναγκάστηκε να καταβάλει στην πολυπληθή ομάδα (θίασος και τεχνικοί) το ποσό των εκτός έδρας για μία ακόμη ημέρα. Για το θέμα ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του Εθνικού Θεάτρου.

«Ενεργώντας με φερεγγυότητα και δημοσιονομική τάξη», σύμφωνα με την ενημέρωση από το Εθνικό Θέατρο, η καλλιτεχνική διευθύντριά του επικοινώνησε άμεσα με τους διοργανωτές των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης για τη μετάθεση της παράστασης την Κυριακή και τη σχετική ενημέρωση του κοινού.

Παράλληλα «το Εθνικό Θέατρο είχε αξιώσει κάθε ζημία και αποζημίωση, δηλαδή ό,τι προβλέπεται νόμιμα από τον νόμο και την ατομική σύμβαση των δύο ηθοποιών, καθώς την παρέβησαν και δεν παρευρέθησαν στην εργασία τους την καθορισμένη ώρα».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση