HomeHL-WorldΚύπρος: Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κύπρος: Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Συνελήφθη 53χρονος γιατρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποθέσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών από γιατρούς απασχολούν το υπουργείο Υγείας αλλά και τις αστυνομικές αρχές στην Κύπρο. Το κουβάρι του σκανδάλου άρχισε να ξετυλίγεται όταν μέλη της οικογένειας 41χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται διασωλημένος στην εντατική με Covid-19, κατήγγειλαν στην αστυνομία πως συγκεκριμένος γιατρός εξέδωσε στο εν λόγω πρόσωπο πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο ιατρός συνελήφθη την Παρασκευή βράδυ, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομίας, ο 53χρονος φαίνεται να εξέδωσε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε τουλάχιστον άλλον ένα ασθενή, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Και άλλοι γιατροί 

Σύμφωνα με πληροφορίες της DW η περίπτωση του 53χρονου γιατρού δεν είναι η μόνη, αφού ενώπιον του υπουργείου Υγείας βρίσκονται και άλλες καταγγελίες σχετικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο υπουργείο έδωσε στοιχεία στην αστυνομία για άλλους τρεις γιατρούς, εκ των οποίων οι δύο στην Λεμεσό και ο ένας στην Πάφο.

Παρά το ότι οι καταγγελίες βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας εδώ και ένα μήνα, φαίνεται πως η διερεύνηση τους θα αρχίσει σήμερα υπό την πίεση που ασκείται λόγω της αποκάλυψης του σκανδάλου. Στο μεταξύ ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος εξετάζεις καταγγελίες που βρίσκονται ενώπιόν του και θέλουν γιατρούς ή επαγγελματίες υγείας να παρακινούν πολίτες να μην εμβολιαστούν προβάλλοντάς τους ψευδή δεδομένα για τον εμβολιασμό.

Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η ύπαρξη αντιεμβολιστών γιατρών που παρακινούν πολίτες να μην εμβολιαστούν με αποτέλεσμα κάποιοι εξ’ αυτών να καταλήγουν στα νοσοκομεία, απασχολεί έντονα το υπουργείο Υγείας, το οποίο σκέφτεται να επαναφέρει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου. Οι σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολίο σε υγειονομικούς επανέρχονται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας με ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση