HomeHL-HealthΗΠΑ: Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα μολύνει ολοένα και περισσότερα παιδιά

ΗΠΑ: Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα μολύνει ολοένα και περισσότερα παιδιά

Ολοένα και περισσότερα παιδιά μολύνονται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ προκαλώντας την ανησυχία των γονιών και τροφοδοτώντας την πολιτική αντιπαράθεση για τη χρήση μάσκας λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έξαρση της πανδημίας αυτή την περίοδο, με τη μετάλλαξη Δελτα, επικεντρώνεται στη Φλόριντα, όπου κάποιες σχολικές περιφέρειες ανακοίνωσαν ότι θέλουν να αψηφήσουν την εντολή του κυβερνήτη της πολιτείας βάσει της οποίας απαγορεύεται στα σχολεία να απαιτούν από τους μαθητές να φορούν μάσκα. Οι γονείς βρίσκονται σε μια απελπιστική κατάσταση: πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της υγείας, της ζωής των παιδιών τους και την επιστροφή τους στο σχολείο, διαμαρτυρήθηκαν γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες σε προσφυγή που κατέθεσαν την Παρασκευή κατά της απόφασης του κυβερνήτη.

Η πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από κορωνοϊό εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ή ακόμη και καθόλου και μέχρι στιγμής το κομμάτι αυτό του πληθυσμού δεν ανησυχούσε τους ειδικούς. Όμως με το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό, τα πράγματα αλλάζουν. Σε αυτό οφείλονται σε μεγάλο βαθμό τα 72.000 κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ σε παιδιά και εφήβους σε διάστημα μίας εβδομάδας στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρική, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου.

Από αυτά τα κρούσματα, τα 20.000 εντοπίστηκαν στη Φλόριντα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτείας, όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλειών ανηλίκων στη χώρα, 143 μέχρι στιγμής. Παρατηρήσαμε χωρίς καμία αμφιβολία μια άνοδο των κρουσμάτων εδώ, στα επείγοντα περιστατικά, και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου τις δύο ή τρεις τελευταίες εβδομάδες”, επιβεβαίωσε στο AFP ο Μάρκος Μέστρε ιατρικός διευθυντής παιδιατρικού νοσοκομείου στο Μαϊάμι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση