HomeΚΟΣΜΟΣΣενεγάλη: Φοιτητής ντύθηκε… γυναίκα, πήγε να δώσει εξετάσεις για τη φίλη του και φυλακίστηκε!

Σενεγάλη: Φοιτητής ντύθηκε… γυναίκα, πήγε να δώσει εξετάσεις για τη φίλη του και φυλακίστηκε!

Επιβλήθηκε και στους δύο ποινή φυλάκισης ενός μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε φυλάκιση ενός μήνα καταδικάστηκαν ένας φοιτητής από τη Σενεγάλη και μια φίλη του επειδή ο πρώτος μεταμφιέστηκε σε… γυναίκα για να δώσει απολυτήριες εξετάσεις στη θέση της δεύτερης, στην οποία επιβλήθηκε η ίδια ποινή, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τους δικηγόρους τους.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να επιβληθεί στους δύο κατηγορουμένους ποινή φυλάκισης ενός μήνα χωρίς αναστολή για απάτη στις εξετάσεις και συνέργεια. Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Ντιουρμπέλ θα μείνουν στη φυλακή μόνο για μία εβδομάδα, αφού το υπόλοιπο της ποινής τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο 20χρονος φοιτητής Χαντίμ Μπουπ φοιτά σε ένα πανεπιστήμιο της βόρειας Σενεγάλης και, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ήθελε να βοηθήσει την «αγαπημένη» του, την Γκανγκέ Ντιουμ, να περάσει το μάθημα των αγγλικών στο οποίο αντιμετώπιζε δυσκολίες. Οι δύο νέοι πάντως διέψευσαν στο δικαστήριο ότι είναι ζευγάρι. Η Γκανγκέ είπε μάλιστα ότι ζήτησε τη βοήθεια ενός φίλου επειδή ήταν άρρωστη.

Ο νεαρός πήγε στις εξετάσεις, στις 31 Ιουλίου, ντυμένος με ένα κόκκινο φουστάνι με μαύρα μοτίβα και ασορτί τουρμπάνι. Όμως οι επιτηρητές δεν πείστηκαν ότι επρόκειτο για γυναίκα και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με τη φίλη του που τον περίμενε σε έναν ξενώνα της πόλης. Ο δικηγόρος τους είπε ότι θα αποφυλακιστούν και οι δύο την επόμενη εβδομάδα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση