HomeHL-SportsΜηνάς Λυσάνδρου: “Η φιλία είναι ένας σημαντικός πυλώνας για το ποδόσφαιρο”

Μηνάς Λυσάνδρου: “Η φιλία είναι ένας σημαντικός πυλώνας για το ποδόσφαιρο”

Στο πλαίσιο της δράσης του ΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας o Μηνάς Λυσάνδρου, μίλησε στο EFDN για την αξία της φιλίας αλλά και τη σημασία των δράσεων ΕΚΕ για τον ΟΦΗ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της δράσης του ΟΦΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας (30/7), που έγινε σε συνεργασία με το European Football for Development Network και την N.E.C. Nijmegen, πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα, ο CEO του ΟΦΗ, κ. Μηνάς Λυσάνδρου, μίλησε στο EFDN για την αξία της φιλίας αλλά και τη σημασία των δράσεων ΕΚΕ για τον ΟΦΗ.

EFDN: Τι σημαίνει ο όρος «φιλία» για εσάς και το ποδόσφαιρο;

Μηνάς Λυσάνδρου: «Σε γενικές γραμμές, η φιλία είναι η πιο κοντινή έκφραση στην οικογένεια. Μερικές φορές η δέσμευση και η σύνδεση με τη φιλία είναι ακόμη ισχυρότερη από την οικογένεια. Είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή. Πρέπει να έχεις φίλους για να νιώθεις ζωντανός, να μοιράζεσαι συναισθήματα, να βοηθάς ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο και απλοποιούμε τη σκέψη, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου έγινε γιατί κάποιοι φίλοι αποφάσισαν να παίξουν μαζί με μια μπάλα.

Κατά τη γνώμη μου, η φιλία είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες του παιχνιδιού και συνδέεται στενά με αυτήν. Ακόμη και σήμερα οι φίλοι λατρεύουν να παίζουν και να βλέπουν ποδόσφαιρο μαζί, να γελούν και να γιορτάζουν μαζί ή να λυπούνται μαζί όταν χάνουν.

Όλα αυτά τα συναισθήματα συνδέονται με τη φιλία. Μια ομάδα πρέπει να αποτελείται από φίλους, ό, τι υπάρχει μέσα στο γήπεδο, πρέπει επίσης να είναι έξω από αυτήν. Οι υποστηρικτές πρέπει να είναι φίλοι. Φυσικά, δεν μπορείς να είσαι με όλους.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πρέπει να έχουν τέτοια φιλία, με την έννοια ότι η ειλικρινής δικτύωση και ένα φιλικό περιβάλλον είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός υγιούς πλαισίου για το ποδόσφαιρο.

Σκέψου το, δίνω αυτή τη δήλωση γύρω από ένα παιχνίδι, ένα φιλικό παιχνίδι! Το ποδόσφαιρο είναι τόσο δυνατό που ακόμη και όταν παίζεις με ή εναντίον κάποιου για πρώτη φορά, η κοινή αγάπη για το ποδόσφαιρο και για το παιχνίδι σε κάνει φίλους ακόμη και για 90 λεπτά και μπορεί να διαρκέσει πολύ μετά από αυτό ».

EFDN: Τι κάνει τον σύλλογό σας ξεχωριστό ως «οικογένεια φίλων»;

Λυσάνδρου: «Είμαστε ένας σύλλογος που εστιάζει στον χαρακτήρα και τη νοοτροπία των παικτών πριν υπογράψουν για εμάς. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που εργάζονται στα γραφεία μας.

Δεν γίνεσαι καλός φίλος με άτομα που δεν ανήκουν ή δεν ταιριάζουν στη δική σου σφαίρα, που δεν έχουν την ίδια νοοτροπία. Είμαστε επαγγελματίες αλλά χρησιμοποιούμε τη φιλοσοφία της φιλίας για να συνθέσουμε την ομάδα μας. Χαίρομαι που ακούω ότι οι Ολλανδοί παίκτες γνώρισαν ένα θερμό καλωσόρισμα στον σύλλογο ».

EFDN: Πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχεις ως σύλλογος σε δραστηριότητες ΕΚΕ;

Λυσάνδρου: Είναι πολύ σημαντικό! Τελικά, είναι ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ. είναι το αποτέλεσμα όλων των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται με άτομα, με EFDN, καθώς μοιραζόμαστε αυτήν τη φιλοσοφία, την πολιτική και τη στρατηγική της ΕΚΕ.

Η φιλία είναι επίσης ο τροχός για δραστηριότητες ΕΚΕ γύρω από το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για την προσφορά. Είναι κορυφαία προτεραιότητα του συλλόγου μας.

Η υποστήριξη που δώσαμε στην τοπική κοινωνία της Κρήτης μετά την πλημμύρα πέρυσι ήταν μια εξαιρετική δράση, αλλά αυτή ήταν ακόμη μεγαλύτερη από την ΕΚΕ.

Αυτή η βοήθεια προήλθε πραγματικά από την καρδιά, όχι από ένα έργο. Ανήκει κάτω από την ομπρέλα της ΕΚΕ αλλά ήταν ανθρώπινη θέληση να βοηθήσει και να δώσει σε αυτή την περίπτωση.

EFDN: Τι οφέλη περιμένει ο σύλλογός σας από την ευρωπαϊκή συνεργασία στο πλαίσιο του EFDN;

Λυσάνδρου: Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος ενός άλλου συλλόγου στην Ελλάδα, της ΑΕΚ Αθηνών, για σχεδόν πέντε χρόνια και γνώριζα τον οργανισμό EFDN και τους ανθρώπους του από τότε, καθώς η ΑΕΚ Αθηνών είναι ενεργό μέλος του Δικτύου. Το EFDN δίνει μεγάλη αξία στο σύλλογό μας.

Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η δομή που η ένταξη στο EFDN ήταν μία από τις προτεραιότητές μου μόλις ξεκίνησα στον ΟΦΗ. θελα να ενισχύσω το υπάρχον πρόγραμμα ΕΚΕ του ΟΦΗ και η τέλεια σύνδεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται μέλος του EFDN. Στείλαμε την αίτηση λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου έφτασα στο κλαμπ.

Σε ποιότητα, το EFDN είναι ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει. Είναι μεγάλη τιμή για τον ΟΦΗ, να γίνει μέλος αυτής της μεγάλης «οικογένειας φίλων».

Θέλουμε επίσης να βοηθήσουμε και να δείξουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και την υποστήριξη του EFDN και του δικτύου του ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση