HomeΕΛΛΑΔΑΘεσπρωτία: Πέρασε σε ελληνικό έδαφος η φωτιά από την Αλβανία

Θεσπρωτία: Πέρασε σε ελληνικό έδαφος η φωτιά από την Αλβανία

Έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ελληνικό έδαφος, στην περιοχή Λημέρι Φιλιατών, εισήλθε από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (4/8) η φωτιά που κατέκαιγε εκτάσεις στην πλευρά της Αλβανίας.

Η πυρκαγιά καίει σε δασώδη και δύσβατη περιοχή, χωρίς να απειλεί μέχρι στιγμής οικισμούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr. Σε καίρια σημεία έχουν αναπτυχθεί επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στη γειτονική Αλβανία και μάλιστα χθες, Τετάρτη 3 Αυγούστου, η Αστυνομία της χώρας έκανε γνωστό ότι ένας 64χρονος έχασε τη ζωή του σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πολλά πύρινα μέτωπα.

Ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, παγιδεύτηκαν από τις φλόγες μέσα στο σπίτι τους. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ένας στρατιωτικός νοσηλεύεται αφού δηλητηριάστηκε από τους καπνούς.

Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση τριών χωριών της ευρύτερης περιοχής του Αργυροκάστρου, όπου μαίνονται πυρκαγιές τις τελευταίες δύο ημέρες. Εδώ και μία εβδομάδα η Αλβανία πλήττεται από σφοδρό κύμα καύσωνα, που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση με τις πυρκαγιές.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση