HomeHL-GreeceΦωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Στο... κόκκινο αύριο το νησί των Ιπποτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η μάχη για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο, οι οποίες αναπτύχθηκαν από το μεσημέρι της Τρίτης (3/8), λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται και σήμερα, στην περιοχή του Κερωνιάτη στα Μαριτσά, όπου παρά τις επίπονες προσπάθειες και τις απανωτές ρίψεις νερού που πραγματοποιήθηκαν, οι εστίες φωτιάς δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν, λόγω κυρίως του δύσβατου της περιοχής.

Στα Μαριτσά, αλλά και σε όλο το μέτωπο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και εθελοντές, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκεί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτήν την ώρα, συνεδριάζει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Δωδεκανήσου, παρουσία και των βουλευτών του νομού, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, τόσο για το νησί της Ρόδου όσο και για το νησί της Κω.

Υπενθυμίζεται ότι, κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο στα νησιά της ΠΕ Ρόδου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση