HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός – Ιταλία: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Κορωνοϊός – Ιταλία: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Η κυβέρνηση επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ιταλία άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές πολιτών σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού. Στο σύνολο των νοσοκομειακών θαλάμων, το 4% των ασθενών έχει μολυνθεί από κορωνοϊό. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 3%.

Παράλληλα, το ποσοστό ασθενών με covid στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 3%. Επί σειρά εβδομάδων είχε μείνει σταθερό στο 2%. Χθες 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα από τον ιό, με 3.190 νέα κρούσματα και ποσοστό θετικών επί του συνόλου των διαγνωστικών τεστ, 3,8%.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, στη Σαρδηνία στο 9% των θέσεων των ΜΕΘ νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στη Σικελία και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης το συγκεκριμένο ποσοστό είναι 5%.

Μεγάλη αύξηση σημειώνεται στη Σικελία και στην Καλαβρία, στο σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων. Το ποσοστό των ασθενών που προσβλήθηκαν από την πανδημία και έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 10% και 9 % αντίστοιχα. Ακολουθεί η Καμπανία με πρωτεύουσα τη Νάπολη και ποσοστό 6%.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νέων κριτηρίων που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση Ντράγκι, στην Ιταλία θα επιβάλλονται νέοι περιορισμοί και μέτρα προστασίας (με την κήρυξη κίτρινης ζώνης) όταν σε μια περιφέρεια οι ασθενείς με covid ξεπερνούν το 15% των εισαχθέντων στα νοσοκομεία και το 10% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, κατά συνέπεια, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο περιοχές όπως η Σαρδηνία και η Σικελία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε κίτρινη ζώνη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση