HomeΚΡΗΤΗΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για το χαμό της Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για το χαμό της Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη

Συλλυπητήριο μήνυμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και το προσωπικό που υπηρέτησε στη 13η ΕΒΑ αποχαιρετούμε σήμερα την αγαπημένη μας συνάδελφο και επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.
Ως αρχαιολόγος υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα και αγάπη, αφοσιώνοντας όλες τις προσπάθειές της στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς υπηρεσίας της διενήργησε πληθώρα ανασκαφών και αποκαταστάσεων μνημείων, όπως το κάστρο του Νικηφόρου Φωκά στο Τέμενος, ο Άγιος Νικόλαος στο Μιλιαρίσι, η Αγία Τριάδα στη Λιγόρτυνο, ο Άγιος Παντελεήμονας και η Παναγία στο Φόδελε, ο Άγιος Γεώργιος στην Επισκοπή Ιεράπετρας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη ζωγραφική της περιόδου της Βενετοκρατίας, μελετώντας τις παραστάσεις των κτητόρων στις εκκλησίες της Κρήτης, έρευνα που δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.
Ως άνθρωπος υπήρξε υπόδειγμα θάρρους, δύναμης και αξιοπρέπειας. Πάλεψε χρόνια με την επάρατο νόσο, εκπλήσσοντας τους πάντες με τη στάση της. Εκτιμούσε τις απλές χαρές της ζωής και ειδικά τις καλές παρέες. Προσέφερε απλόχερα τη βοήθεια της σε όποιον την είχε ανάγκη και ιδιαίτερα στους νεότερους συναδέλφους της.
Εμείς, οι συνάδελφοι της, θα την θυμόμαστε για όλα όσα μας διδαξε, εντός και εκτός της Υπηρεσίας. Καλή ανάπαυση Κατερίνα μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση