HomeHL-9Κ. Μητσοτάκης από Κρήτη: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει – Θα ελέγξουμε αυτό το τέταρτο κύμα

Κ. Μητσοτάκης από Κρήτη: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει – Θα ελέγξουμε αυτό το τέταρτο κύμα

Κινητές ομάδες εμβολιασμών στα μεγάλα ξενοδοχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη διαβεβαίωση ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει λόγω πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι Κινητές Ομάδες Εμβολιασμoύ θα στέλνονται πλέον και σε ξενοδοχεία.

mhtsotakis-pagnh

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη.  Κάνουμε μαζί μία προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση και όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ξεναγήθηκε στου χώρους του ΠΑΓΝΗ, συνομίλησε με ασθενείς, ενημερώθηκε στον προθάλαμο της νέας ΜΕΘ για τη λειτουργία της και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με επιτελικά στελέχη του νοσοκομείου και της ευρύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της Κρήτης στο κεντρικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

mhtsotakis-giatroi

mhtso-pagnh

Κινητές ομάδες εμβολιασμών στα μεγάλα ξενοδοχεία

Στην Κρήτη εφαρμόστηκε το μέτρο των εμβολιασμών με κινητές μονάδες, με πολύ θετικά αποτελέσματα δίνοντας «το έναυσμα να τους επεκτείνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και στην υπόλοιπη Ελλάδα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε τα εξής: «Σε συνεννόηση με το Υπουργείο μπορούμε να ξεκινήσουμε και εδώ από την Κρήτη να στέλνουμε κινητές μονάδες και σε μεγάλα ξενοδοχεία. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον να μπορούν να πηγαίνουν οι μονάδες, να εμβολιάζουν μαζικά εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους φιλοξενίας, έτσι ώστε να γλιτώνουν και οι εργαζόμενοι τον μπελά και την ταλαιπωρία να πηγαίνουν οι ίδιοι -ενδεχομένως να μην ταιριάζει και με τους ρυθμούς δουλειάς τους. Να δοκιμάσουμε και αυτό ώστε να πείσουμε και τους εργαζόμενους στον τουρισμό ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα», ανέφερε σύμφωνα με το ethnos.gr.

«Θα τα καταφέρουμε και εδώ στην Κρήτη, να ελέγξουμε αυτό το τέταρτο κύμα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι καταγράφονται σημαντικές τάσεις σταθεροποίησης.

Μιλώντας ευρύτερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ανέφερε ότι «σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 110.000 τεστ» και ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που κάνουν τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη τα οποία, όπως ανέφερε, «είναι εξαιρετικά σημαντικά».

mhtsotakis-sysekpsi-2

«Και μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η χώρα δε θα ξανακλείσει. Η οικονομία και η κοινωνία θα εξακολουθεί να δουλεύει, θα πρέπει να τηρούμε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας και θα είμαστε αυστηροί σε αυτά τα λίγα τα οποία ζητάμε» επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Καθώς βγαίνουμε πια από την πανδημία, το ΕΣΥ έχει κληρονομιά ουσιαστικά το διπλάσιο αριθμό εντατικών σε σχέση με αυτές που είχε πριν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι σήμερα οι ασθενείς οι οποίοι διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους «στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας».

mhtsotakis-pagnh-ftanei

Όλοι μαζί χωρίς ψεύτικα διλήμματα 

Μόνο μέσα από τον εμβολιασμό θα μπορέσει η χώρα να κόψει το νήμα της πανδημίας ως νικήτρια, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , όπως έχει αναφέρει το cretapost αναφέροντας ότι η ενότητα και η ομόνοια αποτελεί βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος, προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί χωρίς ψεύτικα διλήμματα και κομματικές παρωπίδες θα κερδίσουμε».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η εμβολιαστική προσπάθεια θα πρέπει να ενταθεί, ενώ ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση, τη βοήθεια των γιατρών, προκειμένου όπως τόνισε, να μιλήσουν για την πραγματικότητα της νόσου μέσα στα νοσοκομεία, όσους μέχρι σήμερα βλέπουν διστακτικά ή με φόβο τον εμβολιασμό.

110.000 τεστ κάθε μέρα

Ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι από σήμερα και κάθε μέρα θα διεξάγονται 110.000 τεστ που θα ενισχύσουν την επιδημιολογική παρατήρηση ενώ αναφερόμενος στην Κρήτη, είπε ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να τρέξουν ακόμη γρηγορότερα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπολείπεται αριθμητικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Δε θεωρώ ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τις τραγικές συνέπειες και ότι η μόνη προστασία μας είναι ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης που διευκρίνισε ότι πέραν της δυνατότητας εμβολιασμού από κινητές μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές, θα υπάρξουν μονάδες εμβολιασμού και σε μεγάλα ξενοδοχεία για τον εμβολιασμό εργαζομένων.

Για τους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει στις περιπτώσεις που δεν εμβολιάζονται να ληφθούν μέτρα, αν και όπως πρόσθεσε «το ζητούμενο σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, δεν θα ήταν η λήψη μέτρων αλλά να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός».

mhtsotakis-sysekpsi-2

Χτίζεται η συλλογική αλληλεγγύη

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μέσω της ατομικής ευθύνης, χτίζεται η συλλογική αλληλεγγύη ενώ έκανε αναφορά στην συνεργασία μεταξύ των φορέων που ενισχύουν τη δύσκολη προσπάθεια που επιχειρείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

mhtso-xalk-2

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις αλλαγές στον νοσοκομειακό χάρτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο των δηλώσεων για τον εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη.

«Όταν μιλάμε για έναν εξορθολογισμένο υγειονομικό χάρτη της χώρας αυτό ακριβώς εννοούμε: Ποιος κάνει τι και που. Αν χρειαζόμαστε νοσοκομεία τα οποία κάνουν τα ίδια πράγματα σε μια πολύ κοντινή απόσταση ή αν πρέπει να κάνουμε μια διαφοροποίηση, να δούμε ζητήματα όπως που βάζουμε την ημερήσια νοσηλεία, που βάζουμε το τεχνητό νεφρό, παραδείγματος χάρη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ΠΑΓΝΗ, όπως και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Νοσοκομείο Χανίων, δημιουργήθηκαν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ μέσω της Δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Επίσης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι το πρώτο νοσοκομείο στο οποίο τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών, ενώ η δωρεά από το Ίδρυμα του απεικονιστικού PET-CT έχει ως στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Κατά τη σύσκεψη, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Καθηγητής Νικόλαος Τζανάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεθοδολογία και στον τρόπο λειτουργίας που ακολουθεί η επιστημονική ομάδα της οποίας προΐσταται, ευχαριστώντας για την υποστήριξη που αυτή η ομάδα απολαμβάνει.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Γεώργιος Χαλκιαδάκης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σημαντικό επίτευγμα της αύξησης των ΜΕΘ του νοσοκομείου και στην επικείμενη εγκατάσταση του PET-CT για τους ογκολογικούς ασθενείς η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μπουρμπουδάκη, στάθηκε στην ενίσχυση των νοσοκομείων με νέο μόνιμο και επικουρικό προσωπικό αλλά και στη λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού που ξεκίνησε από την Κρήτη.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε την ενίσχυση της Κρήτης με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που ήδη προχωράει.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ζήτησε να συνεχιστεί η κεντρική στήριξη και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε η Κρήτη να έχει μια ολοένα και πιο σύγχρονη δημόσια υγεία την επόμενη δεκαετία, στο επίπεδο της Ευρώπης, με δεδομένο και το μεγάλο αριθμό τουριστών που προσελκύει από όλο τον κόσμο.

Στη σύσκεψη, μαζί με τα υγειονομικά στελέχη της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κωνσταντίνος Τερζάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης.

Συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών και βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

mhtsotakis-pagnh

Το εμβόλιο είναι ασφαλές

Νωρίτερα, από το Ρέθυμνο, είχε καλέσει τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, διαβεβαιώνοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

O πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στην Κρήτη, λίγο μετά τις 9 το πρωί. Πρώτος σταθμός η κινητή μονάδα εμβολιασμού του εμβολιαστικού κέντρου στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης.

mhtsotakhs-sphli5

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το χωριό όπου λειτουργεί ήδη κινητή εμβολιαστική μονάδα και συνομίλησε με τους κατοίκους, τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς για την πρόοδο των εμβολιασμών αλλά και για την επιφυλακή που υπάρχει αυτές τις μέρες του καύσωνα, όχι μόνο για την προστασία των πολιτών αλλά και για την πρόληψη πυρκαγιών.

kinhtes-mhtostakis-3

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους της Κρήτης, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Από καρδιάς και ως Κρητικός θέλω να σας ζητήσω, ξεπεράστε τις αναστολές σας, ξεπεράστε τις φοβίες σας, και με οποιοδήποτε τρόπο, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε μέσω των κινητών μονάδων, εσείς που δεν έχετε ακόμα εμβολιαστεί σπεύστε να εμβολιαστείτε, προστατεύετε πάνω απ’ όλα τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας, αλλά συνεισφέρετε και στη μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε να τελειώσει επιτέλους ο εφιάλτης της πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τη σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται από τις κινητές μονάδες εμβολιασμού.

kinhtes-mhtsotakis

«Χαίρομαι πραγματικά που η ανταπόκριση των πολιτών είναι τόσο θερμή. Είναι δεδομένο ότι ειδικά εδώ στην Κρήτη πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού. Ξέρω ότι γίνεται μία πολύ σημαντική προσπάθεια από όλους τους φορείς, από την Περιφέρεια, από τους Δήμους, από τον ιατρικό κόσμο, για να μπορέσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας Κρητικούς, οι οποίοι ακόμα το σκέπτονται να εμβολιαστούν. Η μεγάλη αξία των κινητών μονάδων είναι ότι πηγαίνουμε εμείς οι ίδιοι στους πολίτες, αντί να ζητάμε από τους πολίτες να έρθουν αυτοί στα εμβολιαστικά κέντρα» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για τα οφέλη από την λειτουργία της κινητής μονάδας αλλά και την ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας στο Σπήλι.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα στοιχεία από το τοπικό νοσοκομείο, που δείχνουν ότι αυτοί που νοσούν βαριά είναι ανεμβολίαστοι: «Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω λίγο με τους εξαιρετικούς γιατρούς μας. Μου λέγανε ότι από το Βενιζέλειο (Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) όλες οι τελευταίες διασωληνώσεις -και αυτή είναι η ιστορία την οποία ακούμε από όλη τη χώρα- οι συμπολίτες μας οι οποίοι διασωληνώνονται σήμερα είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Λοιπόν, ας το αντιληφθούν αυτό και οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν επιφυλάξεις, είναι πολύ επικίνδυνος ο κορονοϊός για όλες τις ηλικίες και για τις νεότερες ηλικίες. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, πρακτικά δεν έχει παρενέργειες, σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε» τόνισε.

kinhtes-mhtsotakisv2

Διαφήμιση
Διαφήμιση