HomeHL-9Στα… ύψη οι τιμές των καυσίμων και στο Ηράκλειο

Στα… ύψη οι τιμές των καυσίμων και στο Ηράκλειο

Περιμένουμε νέα αύξηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη άνοδος παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην τιμή των καυσίμων στα πρατήρια του Ηρακλείου.

Σε αρκετά πρατήρια βενζίνης στο κέντρο του Ηρακλείου η τιμή της αμόλυβδης φτάνει μέχρι και το 1,839 λεπτά το λίτρο με τους οδηγούς να προβληματίζονται.

Την ίδια ώρα η τιμή της αμόλυβδης στην ενδοχώρα του νομού ξεπερνά το 1,84 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος των πρατηριούχων του νομού, Λυκούργος Σαμόλης πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 70%.

«Σε όλα τα καύσιμα παρατηρείται μια αύξηση της τάξεως του 70%. Όσο μπαίνει στην κανονικότητα όλος ο πλανήτης σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη αύξηση το καύσιμο και σιγά σιγά επανερχόμαστε στα παλαιότερα προ κορωνοϊου επίπεδα. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε λίγο ακριβότερα. Μετά τη λήξη του lockdown καθημερινά παρατηρείται αύξηση στην τιμή στο βαρέλι», ανέφερε σχετικά ο κ. Σαμόλης τονίζοντας παράλληλα πως η άνοδος στην τιμή θα συνεχιστεί: «Οι προβλέψεις που έχουμε κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση στην τιμή του βαρελιού. Κι αυτό θα το δούμε εμείς μέσα στον Αύγουστο».

Υψηλοί φόροι

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την αύξηση που υπάρχει στην τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα υπάρχουν και υψηλοί φόροι.

«Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι οι υψηλοί φόροι που είναι στο 67% από την τιμή. Οι φόροι πρέπει να μειωθούν, λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει ο κόσμος αυτή τη στιγμή, για να υπάρξει και μείωση στην τιμή του καυσίμου για να μπορεί και ο κόσμος να μετακινείται πιο άνετα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση