HomeHL-9Η ώρα της… απόφασης για την επιμέλεια του 18χρονου με νοητική στέρηση

Η ώρα της… απόφασης για την επιμέλεια του 18χρονου με νοητική στέρηση

Την τύχη του θα κρίνει το δικαστήριο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου Χανίων για την επιμέλεια του 18χρονου με νοητική στέρηση που είχε κακοποιηθεί και ζούσε σε άθλιες συνθήκες.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το δικαστήριο ήταν να γίνει χθες για να πάρει την επιμέλεια συγγενικό του πρόσωπο όμως ο 18χρονος δεν παρουσιάστηκε με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του να ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία και να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Λίγες ώρες αργότερα ο νεαρός εθεάθη από συγχωριανούς του να κάνει βόλτα μαζί με τον παππού του στην πλατεία του χωρίου και ενημέρωσε τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης ο πατέρας που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και ένας φίλος του που κατηγορείται για βιασμό κατά του ανήλικου τότε παιδιού κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από ένα μήνα σε δήμο του νομού Χανίων, όταν και έγινε καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το αγόρι. Σύμφωνα με την κοινωνική έρευνα που έγινε, αλλά και όσα εξομολογήθηκε το παιδί, ο πατέρας του το έδερνε και το κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό, βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ακόμα και πάνω σε δέντρα.

Οι αποκαλύψεις του παιδιού όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από 66 χρόνο, τον οποίο και κατονόμασε. Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι ο 66χρονος τον απειλούσε πως αν μιλήσει, θα του κάνει χειρότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση