HomeHL-9Αναζητούν την ταυτότητα του θύματος που εντοπιστηκε μέσα στο βαρέλι

Αναζητούν την ταυτότητα του θύματος που εντοπιστηκε μέσα στο βαρέλι

Συνεργασία ιατροδικαστών και αστυνομικών για τη λύση του γρίφου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε άνδρα ηλικίας μεταξύ 40 και 60 ετών, αλλά πάντως όχι μεγαλύτερο των 65 ετών, ανήκει ο μουμιοποιημένος σκελετός που βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, μέσα σε πλαστικό βαρέλι, στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού στο Ρέθυμνο. Ο χρόνος θανάτου εκτιμάται ότι δεν είναι μικρότερος του ενός έτους και δεν αποκλείονται και τα δυο έτη.

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα του ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη και των συνεργατών του στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκε ο σκελετός.

«Δύσκολη περίπτωση»

Σύμφωνα με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», η οδοντοστοιχία ήταν σε πολύ κατάσταση και το οδοντόγραμμα που έγινε στο εργαστήριο μπορεί να δώσει πολύ σύντομα την ταυτότητα του θύματος εφόσον όμως είχε επισκεφθεί οδοντίατρο διότι τότε θα έχει αρχειοθετηθεί.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη δεν μπορεί να γίνει καμία ασφαλής εκτίμηση έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. «Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση» δήλωσε χαρακτηριστικά στο cretapost.

Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής ελήφθη φυσικά και γενετικό υλικό για εξέταση DNA έτσι ώστε εάν εμφανιστεί συγγενής αγνοούμενου να είναι δυνατή η ταυτοποίηση.

Δεν ήταν εφικτή η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομανωλάκη, η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων που επίσης θα ήταν ένα σημαντικό εύρημα για την ταυτοποίηση του θύματος στην περίπτωση που υπάρχουν σε βάση δεδομένων, δεν έγινε εφικτή λόγω της αλλοίωσης των άκρων.

Υπάρχει στενή συνεργασία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες ενημερώνονται για κάθε επιστημονικό εύρημα, προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο των ερευνών τους για την υπόθεση. Ο προσδιορισμός του χρόνου θανάτου του αγνώστου άνδρα, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική ομάδα, διευρύνει και τις έρευνες των αστυνομικών αρχών που αναζητούν στα αρχεία τους αγνοούμενους όχι του τελευταίου διαστήματος αλλά των τελευταίων δυο ετών και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην Π.Ε. Ρεθύμνου αλλά ευρύτερα στο νησί. Χωρίς φυσικά να αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για σορό ατόμου που δεν δηλώθηκε ποτέ η εξαφάνιση του.

Συνεχίζεται η εξέταση για ανακάλυψη περαιτέρω ευρημάτων

Στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο θα συνεχιστεί η εξέταση για ανακάλυψη περαιτέρω ευρημάτων που σχετίζονται με τον θάνατο του άγνωστου μέχρι στιγμήν άνδρα. Όπως για παράδειγμα ο τρόπος θανάτου του. Προφανώς πρόκειται για έγκλημα, εφόσον η σορός τοποθετήθηκε σε βαρέλι και στη συνέχεια σε κρυψώνα στην δασώδη από καλάμια παραποτάμια περιοχή. Το ερώτημα είναι ποια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες. Η ιατροδικαστική ομάδα υπό τον κ. Παπαδομανωλάκη θα είναι σε θέση τις προσεχείς ημέρες, αν όχι να δώσει ακριβή απάντηση, αλλά σίγουρα να αποκλείσει κάποια ενδεχόμενα.

Σε σχετική ερώτηση προς τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη πως είναι δυνατόν να διατηρηθούν έστω και κάποια χαρακτηριστικά του θύματος, μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εφόσον ο χρόνος θανάτου εκτιμάται μεταξύ ενός και δυο ετών, απάντησε ότι το πλαστικό βαρέλι εντός του οποίου είχε τοποθετηθεί η σορός και στη συνέχεια είχε σφραγιστεί με το καπάκι, λειτούργησε ως ένας θολωτός πλήρως στεγανοποιημένος τάφος που επέτρεψε τη μουμιοποίηση αναστέλλοντας με τον τρόπο αυτό την πλήρη αποσύνθεση της σορού.

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα»

Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.
«Δεν αποκλείεται να πρόκειται ακόμα και για έγκλημα» δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί από τους ιατροδικαστές αυτό σημαίνει ότι το πτώμα τοποθετήθηκε στο βαρέλι και ρίχθηκε από την Εθνική οδό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στο Ρέθυμνο δεν εκκρεμεί αναζήτηση αγνοούμενου ή αγνοούμενης, ούτε αναζήτηση σορού από κάποιο νεκροταφείο καθώς οι αρχικές σκέψεις ήταν μήπως η σορός παρασύρθηκε από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου και κατέληξε στα καλάμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως , δεν αποκλείεται πάντως να έρθει στην επιφάνεια, υπόθεση που θα προκαλέσει πάταγο, εφόσον γίνει δυνατή η ταυτοποίηση του σκελετού.

 

Υπενθυμίζεται ότι το βαρέλι με το πτώμα εντοπίστηκε κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού στον ποταμό το μεσημέρι της Τρίτης. Οι υπάλληλοι ενώ απομάκρυναν τα καλάμια ύψους 5 μέτρων βρήκαν το βαρέλι. Η αφόρητη δυσωδία έβγαλε στο φως το μακάβριο περιεχόμενο του. Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία ενώ στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης ο οποίος έκανε αυτοψία στο χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση