HomeHL-9Κορωνοϊός: Με τοπικό lockdown «φλερτάρει» και η Κρήτη

Κορωνοϊός: Με τοπικό lockdown «φλερτάρει» και η Κρήτη

Συνεδριάζει η επιτροπή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επιδημιολογική κατάσταση σε νησιά με αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, θα εξετάσει σήμερα η επιτροπή των Επιδημιολόγων.

Συναγερμός έχει σημάνει για την Ίο, την Πάρο και την Κρήτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση στην Ίο είναι οριακή και ο κίνδυνος lockdown στο νησί είναι ορατός.

Ήδη εφαρμόζεται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία σε Ίο και Πάρο για να συνδράμουν στην εφαρμογή των μέτρων και να αποφευχθεί το «κλείσιμο» του νησιού. Κρίσιμη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και σε Μύκονο και Κρήτη.

Στην Ιό φτάνουν σήμερα από την Αθήνα, 30 αστυνομικοί, ομάδα ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας. Στην Πάρο μεταβαίνει κλιμάκιο 15 αστυνομικών.

Σε ποια νησιά αυξήθηκε το ιικό φορτίο

Την εβδομάδα από 19 έως 25 Ιουλίου, το ποσοστό θετικότητας υπερέβη το 4% σε τρία νησιά, σύμφωνα με τον skai.gr.

Πρόκειται για την Πάρο όπου η θετικότητα άγγιξε το 5,51%, την Μύκονο που ανήλθε στο 4,27 και την Τήνο που άγγιξε το 4,2%. Αντίθετα, σε περιοχές της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό θετικότητας είναι κοντά στο 1,5%.

Το σχέδιο για την Ιο και την Πάρο

Τη στιγμή που τα νησιά επιβαρύνονται επιδημιολογικά, στα αστικά κέντρα το ιικό φορτίο μειώνεται καθώς χιλιάδες κόσμου μετακινούνται στις τουριστικές περιοχές.

Ο Νίκος Θωμαΐδης καθηγητής καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι με αυτά τα δεδομένα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί γύρω στα 3.500 ημερησίως ενώ τον Αύγουστο μπορεί να φτάσει έως και 4.500 υπό την προϋπόθεση ότι ο εμβολιασμός διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα.

Η «επέλαση» της μετάλλαξης Δέλτα στο επίκεντρο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεθαύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών με τους υγειονομικούς φορείς όπου θα συζητηθεί η «επέλαση» της μετάλλαξης Δέλτα στο νησί καθώς και το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη θα έχει συναντήσεις στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, στο ΠΑΓΝΗ καθώς και σε εμβολιαστικά κέντρα μεταξύ αυτών στο Σπήλι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, στις 09.30 το πρωί αναμένεται να επισκεφθεί την κινητή εμβολιαστική μονάδα του Σπηλίου του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, ενώ στις 12.00 θα βρεθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με την διοικήτρια και τους υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ, τις διοικήσεις ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, τους Διευθυντές Ιατρικών Υπηρεσιών και τους Συντονιστές Διευθυντές Covid-19 ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου.

Στη 13.30 θα επισκεφθεί το Εμβολιαστικό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΕΔΥ).

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση