HomeHL-9Πέτρος Φιλιππίδης: Πρώτη νύχτα σε καραντίνα στις φυλακές Τρίπολης

Πέτρος Φιλιππίδης: Πρώτη νύχτα σε καραντίνα στις φυλακές Τρίπολης

Τι είπε στους σωφρονιστικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Τρίπολης πέρασε χθες βράδυ ο γνωστός κωμικός Πέτρος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία του κορωνοϊού. Στις ίδιες φυλακές κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς και άλλα άτομα που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε, την Τρίτη, προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τριών γυναικών. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

filippidis-profylakisi

Η 15η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, διέταξε την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι τη δίκη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε υπ’ όψιν αφενός τις ενδείξεις ενοχής στις οποίες βασίστηκε η άσκηση ποινικής δίωξης και αφετέρου μία σειρά από άλλα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση.

Ένα εξ αυτών φέρεται να είναι η μακρά περίοδος «δράσης» του ηθοποιού, από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται ότι, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχωρούσε στις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Το σκεπτικό της προφυλάκισης Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στις επαγγελματικές του ενασχολήσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Αρνητικά «μέτρησε», επίσης, και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση εις βάρος τους.

Τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση