HomeHL-9Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στη χώρα

Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στη χώρα

23χρονος προφυλακίστηκε για θανάτωση γάτας στην Πάτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 23χρονός που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε πως έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας κοντά στην οδό Παπαφλέσσα.

Είναι η πρώτη προφυλάκιση δράστη και κατ’ ομολογία δολοφόνου ζώου απο τον περασμένο Νοέμβριο, που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα.

Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πατρα, είναι γεγονός.

Ο 23χρονος Ρομά συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά απο καταγγελίες οτι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα.

Ο 23χρονος κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή. Σήμερα, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση