HomeHL-9Μία σύλληψη για εμπρησμό στα Χανιά

Μία σύλληψη για εμπρησμό στα Χανιά

Από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν χθες οι άνδρες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Άστρικας του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η πυρκαγιά φαίνεται πως προκλήθηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών και υπαίτιος ήταν ο ένας 36χρονος ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος ομολόγησε την πράξη του και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας και απαγόρευση βόσκησης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.

Η Π.Υ Χανίων εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού και ειδικότερα τις ημέρες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρής έντασης άνεμοι.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στον Άστρικα Χανίων.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Χανιά και την Π.Υ Καντάνου – Σελίνου ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ελικοπτέρου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση