HomeHL-9Στην Κρήτη ο Ευθύμης Λέκκας για την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Στην Κρήτη ο Ευθύμης Λέκκας για την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Έχει ξεκινήσει η καταγραφή ζημιών σε κτίρια του δήμου Μινώα Πεδιάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι αναμένεται να βρεθεί τις προσεχείς ημέρες ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ειδικών με τον κ. Λέκκα να έρχεται το ερχόμενο Σάββατο προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της περιοχής.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Εγκέλαδος» για τον δήμο Μινώα Πεδιάδος με αποτέλεσμα να ξεκινούν άμεσα οι έλεγχοι στατικότητας των κτιρίων από ειδικά κλιμάκια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα βρίσκονται στο δήμο ειδικοί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να γίνει ένας έλεγχος στους οικισμούς όπου εντοπίζονται τα κτίρια με τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως ήδη έχει αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «Τα χωριά που έχουμε καταγγελίες είναι από το Αρκαλοχώρι, τη Μουσούτα, το Σαμπά και από το Αρχοντικό. Προχωρούμε σε αυτοψία για να δούμε τι έχει γίνει».

Η πρώτη αυτοψία έχει δείξει πως υπάρχουν προβλήματα σε τουλάχιστον 100 κτίρια του δήμου, μεταξύ αυτών και εκκλησίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση