HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Νίκος Ηγουμενίδης στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Οι «Θερμοπύλες» που ορίσατε να φυλάτε είναι τα συμφέροντα μιας χούφτας ελίτ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αιχμές για το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο Κεραμέως, ενώ ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Ηγουμενίδης και στο «φιάσκο» της ΕΡΤ και στην ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο γραφείο του οποίου έχει μεταφερθεί η εποπτεία και ο έλεγχος.

«Πολιτική επιλογή και όχι πολιτική ανικανότητα ο αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από την Παιδεία», τόνισε με έμφαση στην Βουλή και στο νομοσχέδιο Κεραμέως ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και απευθυνόμενος στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε ότι «η πολιτική σας και στην παιδεία έχει σαφέστατο ταξικό πρόσημο, έχει πεντακάθαρο αντικοινωνικό αποτύπωμα. Είστε αντίθετοι με τη δημόσια δωρεάν παιδεία, με το δημόσιο σχολείο και με το δημόσιο πανεπιστήμιο. Είστε αντίθετοι με την καθολική πρόσβαση στις κατακτήσεις του ανθρώπινου μυαλού. Για σας, αυτή η πρόσβαση πρέπει να είναι προνόμιο λίγων».

Σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι δίνονται σε τρία πρόσωπα υπερεξουσίες: «Διευθυντής Σχολείου, Επόπτης Ποιότητας, Περιφερειακός Διευθυντής. Αυτοί αναλαμβάνουν την πολιτική σας στα σχολεία, με κύρια ευθύνη να ελέγχουν το διδακτικό προσωπικό όχι σαν δασκάλους, που θα τους βοηθάτε στο πραγματικό τους έργο, που είναι η διδασκαλία και η εκπαίδευση στην τάξη, αλλά σαν στελέχη μιας πολυεθνικής που πρέπει από τώρα και έπειτα στη ζωή τους να αναλώνονται μόνο σε κυνήγι προσόντων».

Ειδική αναφορά έκανε και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Νηπιαγωγών καταρρίπτοντας το επιχείρημα Κεραμέως ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν την αξιολόγηση και στο οποίο αποτυπώνεται η θέση υπέρ της αξιολόγησης αλλά ότι η παρούσα που προωθείται «φαίνεται να τελεί υπό τον έλεγχο ενός μονοπρόσωπου διοικητικού μηχανισμού, που καλλιεργεί τον συμβιβασμό και μετατρέπεται σε αναπόσπαστο μέρος ενός πλαισίου κηδεμόνευσης».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε: «Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, οι «Θερμοπύλες» που ορίσατε στη ζωή σας να φυλάτε με τις πολιτικές σας επιλογές είναι τα συμφέροντα μιας χούφτας, τα συμφέροντα των λίγων, τα συμφέροντα των ελίτ, ενάντια στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Να, γιατί έχουμε στην υγεία τα δώρα στους κλινικάρχες. Να γιατί έχουμε στα εργασιακά τα δώρα στους Έλληνες βιομήχανους. Να γιατί έχουμε στην παιδεία τα δώρα στα ιδιωτικά κολλέγια.

Σημειώνεται επίσης ότι στην έναρξη της παρέμβασης του ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ και στον αποκλεισμό της προβολής αθλητών: «Διερωτήθηκε η κ. Σακοράφα, η οποία παρεμπιπτόντως έχει τιμήσει, αγωνιζόμενη, τα χρώματα της πατρίδας, αν θα φανεί κάποιος υπεύθυνος για το φιάσκο της ΕΡΤ όσον αφορά στην παρουσίαση των προσπαθειών των αθλητών μας στην Ολυμπιάδα στο Τόκιο». Και συνέχισε: «Με βάση τον νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία για το επιτελικό κράτος, η ευθύνη και η εποπτεία της ΕΡΤ έχουν περάσει απευθείας στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Άρα, υπεύθυνος υπάρχει και το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει, λοιπόν, υπεύθυνος, αλλά αν ο κ. Μητσοτάκης θα κρυφτεί για άλλη μια φορά από τις ευθύνες του, αυτή τη φορά πίσω από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη», είπε χαρακτηριστικά μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας ο βουλευτής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση