HomeHL-9Ναυάγιο στην Κρήτη: Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη διάσωση του ζευγαριού

Ναυάγιο στην Κρήτη: Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη διάσωση του ζευγαριού

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της… δημοσιότητας για την απίστευτη διπλή διάσωση του ζευγαριού, η βάρκα του οποίου βυθίστηκε στο φουρτουνιασμένο πέλαγος νότια του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 45χρονος Κρητικός – που διαμένει στη Γερμανία – και η 39χρονη Τζένιφερ παραμένουν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όντας καλά στην υγεία τους και αναμένεται σήμερα ή αύριο να λάβουν εξιτήριο.

Και οι δύο παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητα θαλασσινού νερού και υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα στους πνεύμονες.

Μέχρι στιγμής όμως οι εξετάσεις τους είναι πολύ καλές γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο 45χρονος έσωσε δύο φορές από βέβαιο θάνατο την 39χρονη

Δύο φορές φαίνεται να έσωσε ο 45χρονος την 39χρονη από βέβαιο θάνατο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που βλέπουν το φως της… δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», ο 45χρονος, ο οποίος ήρθε οδικώς από τη Γερμανία (διαμένει στο Βερολίνο) μαζί με ένα φίλο του, φέρνοντας σύμφωνα με πληροφορίες ένα αυτοκίνητο σε συγγενικό του πρόσωπο, είναι ένας άνθρωπος που το λέει η καρδιά του. Δεν πάλεψε μόνο για τη δική του σωτηρία με τα κύματα και τους ισχυρούς ανέμους… Πάλεψε για να σώσει και την 39χρονη Τζένιφερ, η οποία είχε έρθει στην Κρήτη την περασμένη Τρίτη, διαμένοντας σε ένα κατάλυμα στο Λέντα.

Ο ηγούμενος της Μονής Κουδουμά, Γέροντας Μακάριος, περιγράφει στην εφημερίδα «Πατρίς» το πώς διασώθηκαν και οι δύο, χάρη στις προσπάθειες του 45χρονου. «Συνομίλησα με τον ίδιο και μου είπε ότι η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της από το χτύπημα. Η βάρκα τους αναποδογύρισε, λόγω του κυματισμού το μεσημέρι του Σαββάτου, γύρω στις 3 η ώρα και βυθίστηκε. Η 39χρονη ήταν λιπόθυμη και προσπαθούσε για μία ώρα να τη βγάλει στη στεριά. Βυθιζόταν στα δύο μέτρα, ξεγλιστρούσε από τα χέρια του, όμως δεν την εγκατέλειψε κι έτσι δεν πνίγηκε. Κολυμπούσε περίπου μία ώρα μέχρι που έφτασε στη σπηλιά. Εκεί, η κοπέλα συνήλθε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηγούμενος της Μονής και προσθέτει: «Κι ο ίδιος όμως λίγο έλειψε να πνιγεί. Το σορτσάκι που φορούσε μπέρδεψε στη βάρκα και αν δεν το έσκιζε, θα βυθιζόταν κι εκείνος».

«Νόμιζαν ότι θα πεθάνουν από το κρύο»

Αστυνομικοί και λιμενικοί που συνομίλησαν μαζί του μας περιγράφουν τις δραματικές ώρες που έζησαν μέσα στη σπηλιά.

«Τόσο ο 45χρονος όσο και η 39χρονη ήταν εξουθενωμένοι. Η κοπέλα ήταν τρομαγμένη. Μιλούσε λίγα αγγλικά, αλλά καταλάβαινε κανείς το φόβο της, όταν την πήραμε για να την μεταφέρουμε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα. Ο φόβος τους ήταν ότι δε θα τους βρουν στη σπηλιά και ότι θα πέθαιναν από το κρύο και τη δίψα. Όλο το Σάββατο βρίσκονταν σε αυτή τη σπηλιά, πιστεύοντας ότι ίσως κάποιος τους

εντοπίσει. Όταν είδαν ότι δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, ο 45χρονος πήρε την απόφαση να κολυμπήσει και να φτάσει στην ακτή. Η κοπέλα δεν είχε δυνάμεις να τον ακολουθήσει. Με το πρώτο φως της ημέρας, βούτηξε και πάλι στη θάλασσα. Μας είπε ότι κολυμπούσε εφτά με οχτώ ώρες. Σταματούσε μόνο για να ξεκουραστεί. Δεν έπιανε τα βράχια, συνέχισε μόνο με την ελπίδα να φτάσει στην ακτή».

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που συνομίλησαν μαζί του, «κάποιες φορές είδε το ελικόπτερο να πετάει και προσπάθησε να κάνει σήμα με τα χέρια του για να γίνει ορατός. Όμως, με τα κύματα που υπήρχαν για να το κάνει θα έπρεπε να συγκεντρώσει δυνάμεις και να πεταχτεί από το νερό για να τον δουν. Εάν ύψωνε μόνο τα χέρια του δε θα φαινόταν γιατί τον κάλυπταν τα κύματα. Όμως, προσπαθώντας να σηκωθεί πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, του στερούσε δυνάμεις. Σκέφτηκε, να μην το επαναλάβει, γιατί δεν είχε άλλες αντοχές».

Λιμενικοί που συμμετείχαν στις έρευνες τόνισαν ότι ο άνθρωπος αυτός εάν δεν είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση και εάν δεν είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν στις ειδικές δυνάμεις, σήμερα δε θα ήταν ζωντανός.

Κυλικειάρχης: «Μου ζήτησε ένα μπουκάλι νερό»

Ο πρώτος άνθρωπος που είδε τον 45χρονο ήταν ο κ. Γιάννης Οικονομάκης, ο οποίος λειτουργεί το κυλικείο εξωτερικά του μοναστηριού. Είδε έναν άνθρωπο να έρχεται από απόσταση 20 μέτρων από την παραλία. Ήταν ταλαιπωρημένος, στα όρια της κατάρρευσης και προσπαθούσε να πλησιάσει προς το κυλικείο. «Όταν πλησίασε δεν κατάλαβα ποιος ήταν. Του είπα ότι θα πρέπει να βάλει ρούχα επάνω του, γιατί δεν μπορεί να μπει έτσι στο μοναστήρι. Εκείνος, μου είπε, ότι είναι ο άνθρωπος που ψάχνουν δυο μέρες και μου ζήτησε να πιει λίγο νερό».

Στη συνέχεια ζήτησε έναν συγγενή του, ο οποίος είναι μάγειρας στη μονή.

Οι καλόγεροι που συγκεντρώθηκαν του έδωσαν ρούχα και στη συνέχεια κάλεσαν τις Αρχές. Δεν μπορούσε να προσεγγίσει το ασθενοφόρο Σημαντική ήταν όμως και η προσπάθεια που κατέβαλαν και οι λιμενικοί από τους Καλούς Λιμένες, οι οποίοι δεν έπαψαν λεπτό να ψάχνουν τον 45χρονο και την 39χρονη. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων, το ασθενοφόρο που κλήθηκε για να μεταφέρει τον 45χρονο στο Κέντρο Υγείας, δεν μπορούσε να προσεγγίσει.

«Υπήρχε φόβος ότι θα ανατραπεί από τον αέρα» σχολίασε αρμόδια πηγή.

Ετσι, ο 45χρονος, μεταφέρθηκε με το περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος, στο Κ.Υ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Την ίδια στιγμή, είχε ξεκινήσει ένα ιδιωτικό σκάφος με δύο άτομα, το οποίο με δυσκολία προσέγγισε τη σπηλιά, διασώζοντας και την 39χρονη Τζένιφερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση