HomeHL-EconomyΦορολογικές δηλώσεις: «Μπόνους» για όσους την καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα

Φορολογικές δηλώσεις: «Μπόνους» για όσους την καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα

Τι κερδίζουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρώτη «φουρνιά» πολιτών που αποφάσισαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ή θα το πράξουν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα πρέπει -εάν βεβαίως τους προκύπτει φόρος- να βάλουν έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα και το … χέρι στην τσέπη: Πάντως κατά την εξόφληση του ποσού που τους προκύπτει θα έχουν και δύο πλεονεκτήματα έναντι των υπόχρεων οι οποίοι θα καταθέσουν τη δήλωσή τους μέσα στον Αύγουστο.

Δύο «μπόνους» θα έχουν από την Εφορία, όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τη δήλωσή τους και τους προκύπτει να πληρώσουν: Για όσες φορολογικές δηλώσεις υποβληθούν έως τις 28 Ιουλίου και εφόσον τα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά, ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί κανονικά σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου. Επίσης, ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 3% στο φόρο εισοδήματος στην περίπτωση εφάπαξ πληρωμής.

Τι θα γίνει με τους φορολογούμενους του Αυγούστου

Διαφορετική όμως θα είναι η αντιμετώπιση για εκείνους που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως τις 27 Αυγούστου και πρέπει να καταβάλουν φόρο εισοδήματος έως το τέλος του επόμενου μήνα: Φυσικά μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν θα υπάρξει κάποιο πρόστιμο ή προσαύξηση για την υποβολή της δήλωσης, καθώς θεωρείται εμπρόθεσμη. Όμως εάν κάποιος υπόχρεος θελήσει να εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο του θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα ισχύει η έκπτωση 3% όπως ισχύει για τον Ιούλιο.

Επίσης, εάν η δήλωση υποβληθεί εντός Αυγούστου, οι δόσεις εξόφλησης του φόρου δεν θα είναι 8, αλλά λιγότερες και αυτό γιατί η πρώτη θα είναι «διπλή»: Πρέπει δηλαδή τέλος του επόμενου μήνα να πληρωθεί τόσο η δόση Αυγούστου, όσο και εκείνη του Ιουλίου. Από τον Σεπτέμβρη και μετά θα πληρωθεί ο φόρος κανονικά σε 6 μηνιαίες δόσεις.

enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση