HomeΕΛΛΑΔΑΕυρωπαϊκή Πίστη: Καθαρισμός 2 παραλιών της Αττικής στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Ευρωπαϊκή Πίστη: Καθαρισμός 2 παραλιών της Αττικής στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 Η Ευρωπαϊκή Πίστη αντιλαμβανόμενη τη σημαντικότητα και την κρισιμότητα που έχει πλέον η προστασία του περιβάλλοντος, έχει επικεντρώσει για το 2021, ένα μεγάλο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο η Εταιρία συμμετείχε στον καθαρισμό δύο παραλιών που βρίσκονται στο Νομό Αττικής, το “Κόκκινο Λιμανάκι” και τα “Λεγραινά”.

Ο καθαρισμός της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι, εντάσσεται στο “Project Paralies”, μία πρωτοβουλία που αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και της εταιρίας The Blue Oxygen Ι.Κ.Ε., για τη φροντίδα συγκεκριμένων παραλιών της Αττικής

. Η Ευρωπαϊκή Πίστη υιοθέτησε την παραλία Κόκκινο Λιμανάκι, με στόχο να την καθαρίσει από την παρελθούσα ρύπανση και να τη διατηρήσει καθαρή καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και να τοποθετήσει ξύλινα σετ κάδων για τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων.

O καθαρισμός της δεύτερης παραλίας Λεγραινά, αποτελεί μία συνεργασία της Εταιρίας με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημόσιου Δικαίου (EPLO).

Το εν λόγω Ινστιτούτο υποστηρίζει το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και την προώθηση της βιωσιμότητας της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, πραγματοποιώντας συνεχώς δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη θέλοντας να παρέχει στήριξη στο Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στάθηκε αρωγός όχι μόνο στην ενέργεια καθαρισμού της παραλίας των Λεγραινών, αλλά βοήθησε και στην υλοποίηση του “Εργαστηρίου Θαλάσσιου Γραμματισμού”, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα στη Χώρα μου 2021”.

Για την Ευρωπαϊκή Πίστη η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλά ένα πεδίο στην ατζέντα σχεδιασμού της Εταιρικής και Κοινωνικής της Ευθύνης. Είναι μέρος της κουλτούρας του Οργανισμού και μια καθημερινή προσπάθεια να συμβάλλει ουσιαστικά σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον πλανήτη μας.  image__dt

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση