HomeHL-SportsΟλυμπιακοί Αγώνες 2021: Στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο ο Χρήστου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Στα ημιτελικά των 100μ. ύπτιο ο Χρήστου

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εστω και οριακά, ο Απόστολος Χρήστου πήρε την πρόκριση για τους αυριανούς (05:31) ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον σημερινό προκριματικό, ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του (αν και γύρισε πρώτος στα 50μ.) με 53.77 και κατετάγη 15ος στο σύνολο, όντας ο τελευταίος που προκρίθηκε μαζί με τον Αμερικανό Τζόζεφ ‘Αρμστρονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστου έχει χρόνο ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πιο κάτω (52.77), από το φετινό Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, και θα χρειαστεί κάτι ανάλογο αύριο για να διεκδικήσει θέση στον τελικό της Τρίτης (27/7).

Μακράν κορυφαίος του προκριματικού ήταν ο Ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 52.15, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Τόμας Τσέκον (52.49). Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Ράιαν Μέρφι φάνηκε να πηγαίνει συντηρητικά και πέρασε έβδομος με 53.22, όσο ακριβώς και ο Ρώσος Εβγκένι Ρίλοφ, επίσης μεταξύ των διεκδικητών ενός μεταλλίου.

Καλή εμφάνιση, αλλά αποκλεισμός για Μάρκο στα 200μ. ελεύθερο

Πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο κολύμπησε ο Δημήτρης Μάρκος, στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο 20χρονος Έλληνας κολυμβητής, που μετείχε στο συγκεκριμένο αγώνισμα με πρόσκληση της FINA (είχε ήδη προκριθεί για τα 800μ. ελεύθερο), αναδείχθηκε νικητής στην 1η σειρά με 1:49.16, ενώ έχει 1:48.88 από το περσινό Πανελλήνιιο Πρωτάθλημα. Η επίδοση αυτή, πάντως, δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί ο αθλητής του ΝΟ Καλαμακίου στους ημιτελικούς, καθώς κατετάγη 31ος, σε σύνολο 39 συμμετεχόντων.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέτυχε ο 18χρονος Νοτιοκορεάτης Σουν-γου Χουάνγκ με 1:44.62, ενώ αξιοσημείωτη είναι η τέταρτη θέση του Ρουμάνου Νταβίντ Ποποβίτσι (1:45.32), που δεν έχει συμπληρώσει καν τα 17 του χρόνια. Έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ιάπωνα Κατσουχίρο Ματσουμότο, που ήταν δεύτερος το 2019 στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, αλλά έμεινε για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός 16άδας.

Ήττα και αποκλεισμός της Τζέλη στα ρεπεσάζ των 57κ

Η Τζέλη γνώρισε την ήττα με 2-0 στον 4ο γύρο των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -57 κιλών από την Τεκιάτ Μπεν Γιεσούφ (Νίγηρας) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Στους τρεις πρώτους γύρους οι αθλήτριες δεν κατάφεραν να πάρουν πόντο ή να κερδίσουν παρατήρηση σε βάρος της αντιπάλου τους κι έτσι οδηγήθηκαν στον 4ο γύρο, όπου η Αφρικανή κατάφερε να κερδίσει δύο πόντους και να πάρει τον αγώνα. Στον πρώτο της αγώνα η Τζέλη είχε ηττηθεί από την Ρωσίδα Τατιάνα Μίνινα, η οποία προκρίθηκε στον τελικό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση