HomeHL-TOPΑπίστευτο το σθένος και το κουράγιο του 45χρονου που πάλευε για ώρες μέσα στα κύματα

Απίστευτο το σθένος και το κουράγιο του 45χρονου που πάλευε για ώρες μέσα στα κύματα

Μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ Χάρακα για εξετάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aπίστευτες είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τους δύο αγνοούμενους που εντοπίστηκαν ζωντανοί και καλά στην υγεία τους, στα νότια παράλια του Ηρακλείου.

Ο 45χρονος άνδρας έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφο του η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών στην περιοχή από το Σάββατο, λόγω των ανέμων που δεν εμπόδισαν ωστόσο τον 45χρονο, με καταγωγή από την Μεσαρά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου, να βρει το κουράγιο και τη δύναμη να προστατεύσει τόσο τον ίδιο όσο και την 39χρονη Γερμανίδα φίλη του.

Οι δυο τους κατάφεραν το Σάββατο να σκαρφαλώσουν στα βράχια και να παραμείνουν σε μια βραχοσκεπή.

Σήμερα ο 45χρονος άνδρας, δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε να κολυμπήσει μέσα στα φουρτουνιασμένα κύματα μέχρι τη Μονή Κουδουμά, για να ζητήσει βοήθεια ενώ η 39χρονη έμεινε μόνη στην εν λόγω σπηλιά κοντά στη Μονή. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Στο Κ.Υ Χάρακα
Ο άνδρας μετέβη άμεσα στο Κ.Υ Χάρακα και μετά την επιχείρηση του λιμενικού και η 39χρονη γυναίκα. Εκεί υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αφυδατωμένοι.

Το θετικό πάντως είναι, ότι αν και ταλαιπωρημένοι και οι δύο άνθρωποι, είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί οι λιμενικοί!

Ακόμα και οι λιμενικοί που έχουν συμμετάσχει σε πολλές ανάλογες επιχειρήσεις δε μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί! Θεωρούν απίστευτο το γεγονός ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με βάρκα την οποία είχαν νοικιάσει, κατάφεραν να σωθούν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως το γεγονός, ότι το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού δεν μπορούσε να ταξιδέψει λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης, τα ψαροκάικα που συμμετείχαν δεν άντεχαν αρκετή ώρα τη θαλασσοταραχή.

Το τελευταίο στίγμα από το gps

Το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες επιβεβαιώνοντας ότι η βάρκα μήκους 5 μέτρων που είχε ενοικιαστεί το πρωί του Σαββάτου σε έναν 45χρονο και μία 39χρονη, από επιχείρηση στην περιοχή του Λέντα, δεν είχε ακόμη επιστρέψει.

Η βάρκα ενοικιάστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και επρόκειτο να την επιστρέψουν στις 16:30 το απόγευμα, κάτι που δεν έγινε και ως εκ τούτου ξεκίνησε άμεσα έρευνα.

Το τελευταίο στίγμα της βάρκας εντοπίστηκε λίγα μίλια από την ακτή στη Μονή Κουδουμά, ανοιχτά του σημείου που τελικά εντοπίστηκαν σώοι οι δύο επιβαίνοντες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση