HomeHL-9«Καμπανάκι» από Γώγο και Τζανάκη: Αύξηση νοσηλειών κατά 25% ημερησίως

«Καμπανάκι» από Γώγο και Τζανάκη: Αύξηση νοσηλειών κατά 25% ημερησίως

Aνοδος στις διασωληνώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση της τάξης του 25% παρατηρείται στους ανθρώπους που χρειάζεται να νοσηλευτούν, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι Χαράλαμπος Γώγος και Νίκος Τζανάκης.

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μια επιβράδυνση του ρυθμού της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί οι συμπολίτες μας που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε κάποιο νοσοκομείο. Αυτό υποστήριξαν οι Γώγος και Τζανάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Τις τελευταίες 7-8 ημέρες έχουμε μια στασιμότητα και όχι την εκθετική αύξηση των προηγούμενων ημερών. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν τα δύο σενάρια που έχουμε προβλέψει. Το καλό σενάριο είναι να φτάσουμε τα 3.000-3.500 κρούσματα σαν μέσος κυλιόμενος όρος, αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και τηρηθούν τα μέτρα. Το δυσμενέστερο σενάριο με άδηλη την κορύφωση του μπορεί δείχνει 5.000-5.500 κρούσματα έως τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για την αύξηση των νέων εισαγωγών που έχουν διαμορφωθεί στις 150 με 160 σε καθημερινή βάση. Ο κ. Τζανάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε και τις 300 στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Χαράλαμπος Γώγος που τόνισε ότι οι νοσηλείες αυξάνονται κατά 25-26% τη μέρα και παράλληλα υπάρχει και άνοδος στους διασωληνωμένους. Σχετικά με τους διασωληνωμένους, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι σταμάτησαν να μειώνονται, πέρασαν σε μια φάση σταθεροποίησης και από τους 125 έφτασαν χθες στους 130.

Μόνη προστασία μας το εμβόλιο

Αναφορικά με τα εμβόλια, οι δυο επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε προστασία έναντι του ιού. Όπως επεσήμαναν ο ιός θα μας συναντήσει όλους, αλλά οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Ο κ. Τζανάκης υποστήριξε ότι ένα ποσοστό 2-5 % από τους εμβολιασμένους μπορεί να κινδυνέψει και αυτοί θα είναι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα ή είναι υπερήλικες. Αντίθετα , σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, οι νέοι έχουν μεγάλη πιθανότητα να το περάσουν ελαφριά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είναι πάνω από 40-50 ετών, σε ένα ποσοστό 10%, ίσως χρειαστεί να νοσηλευτούν και να διασωληνωθούν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση