HomeHL-TOPΣυνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση για πλοίο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση για πλοίο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Σώοι 36 μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται και σήμερα η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε χθες το απόγευμα για πλοίο το οποίο μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost έχουν ήδη περισυλλεχθεί 36 μετανάστες, από τους 45 που επέβαιναν στο σκάφος, και είναι καλά στην υγεία τους. Από αυτούς οι 31 έφτασαν τα ξημερώματα με δεξαμενόπλοιο στην Ιεράπετρα ενώ οι 5 μεταφέρθηκαν με super puma στην Κάρπαθο.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα με σκάφη του λιμενικού, πλοία ιδιωτών αλλά και ελικόπτερο super puma προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα εννέα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα όταν ένα πλοίο με μετανάστες εξέπεμψε sos επειδή άρχισε να βάζει νερά και να βυθίζεται την ώρα που βρισκόταν 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με σκάφη του λιμενικού σώματος, πλοία ιδιωτών αλλά και ελικόπτερο super puma για την περισυλλογή των μεταναστών.

Στο πλοίο επιβαίνουν τουλάχιστον 45 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο των λιμενικών αρχών και των εθελοντών είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι με ένταση 7 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση