HomeHL-LifestyleΠέτρος Κωστόπουλος: Τώρα με πέθαναν κιόλας οι απατεώνες του Facebook!

Πέτρος Κωστόπουλος: Τώρα με πέθαναν κιόλας οι απατεώνες του Facebook!

Τι αναφέρει ο εκδότης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θύμα μιας νέας απάτης στο Facebook έπεσε ο εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος και ενός κακόγουστου αστείου, αφού χρήστες αναφέρουν ότι …πέθανε.

Η απάντηση του εκδότη, ο οποίος έχει ήδη καταγγείλει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, ήρθε μέσω άρθρου του στο νέο του σάιτ Nitro.gr, με τίτλο «Απατεώνες στο FB: Τώρα με πέθαναν κιόλας για μια χούφτα bitcoin». Γράφει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωστόπουλος:

«Είναι κάνα δυο χρόνια τώρα…Κάποιοι αλητήριοι ανεβάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε Facebook και Instagram, τη φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω, όπου λέω ότι κονόμησα 2,3 (!) εκατομμύρια ευρώ, αγοράζοντας διάφορα κρυπτονομίσματα. Αυτό μάλιστα, γράφει το δημοσίευμα, το δήλωσα on air στην εκπομπή της Καραβάτου με τον Κρατερό Κατσούλη, τη Φωλιά των Κούκου. Μάλιστα…

Μπαίνοντας κανείς στο «άρθρο» με ψευδές όνομα αρθρογράφου, βλέπει οδηγίες για το πώς να κάνει mining κρυπτονομίσματα και να γίνει εκατομμυριούχος. Το κατήγγειλα τότε σε όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους, το κατήγγειλαν κι οι ΚουΚου, το κατήγγειλε κι επισήμως το Star Channel πως πρόκειται για απάτη, ότι δεν ειπώθηκε ούτε υποννοήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.

Από την απάντηση του Πέτρου Κωστόπουλου στο Nitro.gr

Προφανώς, χρησιμοποιούν έναν επώνυμο για να τα κονομήσουν με παράνομο τρόπο. Το έκαναν και με άλλους για το ίδιο θέμα, αλλά εγώ φαίνεται είμαι εκλεκτός στόχος. Το ίδιο συμβαίνει αυτές τις ημέρες με τη Φαίη Σκορδά, που όλο βλέπεις να πετάγονται «διαφημίσεις» της, όπου ήπιε ένα μαγικό υγρό και έκανε κορμάρα. Όσο κι αν το κατήγγειλε από τα σόσιαλ μίντια ή την εκπομπή της, οι απατεώνες δε σταματάνε. Άντε εγώ να πείσω ότι δεν παίρνω ανθρώπους στο λαιμό μου, ωθώντας τους σε τέτοιες αγορές ή άντε να πείσει η Σκορδά ότι δεν τους δίνει να πιουν κανένα δηλητήριο ή το ζωμό του Οβελίξ!

Το κακό είναι ότι πάρα πολλοί ανόητοι και αφελείς άνθρωποι, όχι μόνο το πιστεύουν, αλλά στρέφονται και εναντίον εμού ή άλλων θυμάτων. Έχω καταγγείλει το γεγονός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου δηλώνεται αδυναμία ακριβούς εντοπισμού, γιατί η Google (για google ads πρόκειται) δε σου δίνει το δικαίωμα να ταυτοποιήσεις τον λογαριασμό, αν δεν είναι στη χώρα σου. Αυτοί προφανώς είναι από άλλες χώρες ή χρησιμοποιούν vpn για να φαίνεται η ip τους από το εξωτερικό.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του Facebook και του Instagram εναντίον των οποίων έχω στραφεί με αγωγή. Τους ειδοποιήσαμε μία φορά, τους ειδοποιήσαμε και δεύτερη, αλλά μας έχουν γραμμένους. Το πανηγύρι συνεχίζεται.

Όμως, όπως βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία, την πήγαν μακριά τη βαλίτσα. Σε μια νέα ανάρτηση αναφέρεται ότι πέθανα και είπα το τελευταίο μου αντίο!!! Αλλά βέβαια οι τελευταίες μου στιγμές ήταν συναρπαστικές, μάλλον ευχάριστες, μάλλον άξιες να διαβαστούν από το κοινό. Μάλλον έφυγα στο τσακίρ κέφι. Η ανάρτηση είναι τάχα χορηγούμενη από ένα Science Blog (έτσι λέγεται η σελίδα, αν και δεν τη βρίσκεις με αναζήτηση στο Fb) και το πετάει σε διάφορα σάιτ που προφανώς και δε φέρουν την ευθύνη. Κακό ψόφο να ‘χουν, που θα έλεγε κι η μάνα μου αν ζούσε (γέλια).

Βέβαια, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω με το γεγονός ότι πολλοί ηλίθιοι ή βλαμμένοι όχι μόνο το πίστεψαν, αλλά το χάρηκαν κιόλας. Να σας πω την αλήθεια, εγώ αυτά τα έχω γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Αλλά σκέφτομαι πόσο βαθιά κρετίνος πρέπει να είσαι για να πιστέψεις σε μια τέτοια ανάρτηση, αλλά κυρίως πόσο κάφρος και ζόμπι του πληκτρολογίου είσαι για να την πέσεις στο θύμα ή και στον «νεκρό».

Εγώ βέβαια, χρόνια τώρα, έχω και τον μαλακομαγνήτη. Μάλλον πρέπει να το κουβαλάω στο DNA και η κάθε πικραμένη ψυχή βρίσκει εύκολα σε μένα ένα στόχο. Ίσως το διπλό εμβόλιο της Moderna να μου το αφαιρέσει αυτό από το DNA. Ό,τι και να κάνω, ό,τι και να πω, όσες απαντήσεις και να δώσω, το ίδιο ψευδές ποιήμα ακούω να αναπαράγουν.

Απ΄ό,τι βλέπω στο Facebook (στο οποίο δεν είχα και δε θα έχω ποτέ λογαριασμό), οι πιο πολλοί άνθρωποι δε μάσησαν και τους έκραξαν βαριά. Το θέμα όμως είναι ότι άλλη μια φορά βλέπεις πως μέσα από τα σόσιαλ μίντια, μπορεί με τον πιο εύκολο κι ανεξέλεγκτο τρόπο, να κυκλοφορήσουν fake news που όχι μόνο προσβάλλουν, αλλά και δημιουργούν τεράστια οικογενειακά προβλήματα κι ανησυχίες.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο δεν υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που να καθορίζει τη λειτουργία των ψηφιακών κολοσσών. Εδώ αφήνουν ανεξέλεγκτο τον κάθε αλητήριο, όπως κατήγγειλε κι ο Μπάιντεν, να διασπείρει fake news για τον covid και τα εμβόλια, πράγμα που οδηγεί επιβεβαιωμένα σε χιλιάδες θανάτους. Αυτό είπε και στο Κογκρέσο απευθυνόμενος στους Ρεπουμπλικάνους του Τραμπ ο Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής του CDC και της κυβερνητικής αντιμετώπισης των επιδημιών-πανδημιών, χάρη στον οποίο υπήρξε ένα σχέδιο κατά του covid πέρσι τον Μάρτιο. Ο Ζάκερμπεργκ αντί να βάλει φρένο, την έπεσε στον Μπάιντεν ότι φταίει η πολιτική του απέναντι στον covid!

Εγώ απλά περιμένω πότε θα προσδιορίσει η εισαγγελία τη δίκη για το Facebook και το Instagram, μπας και αυτοί οι άνθρωποι δώσουν κάποια απάντηση μετά από τόσες καταγγελίες. Φέξε μου και γλίστρησα…».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση