HomeΕΛΛΑΔΑΥποχρεωτικός εμβολιασμός και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ

Αναφέρεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ εντάσσεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό με νομοτεχνική βελτίωση η οποία κατατέθηκε πριν από λίγο στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Παράλληλα, με την ίδια νομοτεχνική βελτίωση ορίζεται ότι  οι τρίμηνες συμβάσεις που θα συναφθούν προκειμένου να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από ανεμβολίαστα προσωπικό δύνανται να παρατείνονται για τρεις ακόμα μήνες.

Τέλος, στο ίδιο κείμενο ανοίγει παράθυρο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες .

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι δίδεται εξουσιοδότηση στον αρμόδιο υπουργό, με απόφαση του και χωρίς νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή να επεκτείνει τις κατηγορίες για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αναπτύσσοντας την τροπολογία ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αυτό το αποδεικνύουν οι δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν γίνει. “Οι ρυθμίσεις είναι μετρημένες και μετριοπαθείς. Δεν είναι γενικές και καθολικές .Πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία ισορροπημένη και δίκαιη. Η ελευθερία συνυπάρχει με την υπευθυνότητα” είπε, ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η μετακίνηση προσωπικού αντί της αναστολής θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τον εμβολιασμό.

Δείχνοντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιδρούν στην τροπολογία ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι η στάση απέναντι στις νέες ρυθμίσεις θα κρίνουν και τη σοβαρότητα των κομμάτων. «Δεν γίνεται κάποιοι να ζητούν πειθώ, όταν λαμβάνονται μέτρα και να απαιτούν μέτρα όταν εξελίσσονται οι εκστρατείες πειθούς. Γιατί μπορεί οι ίδιοι να αποδεικνύονται πολιτικοί καιροσκόποι. Όμως με τον διαρκή αλληθωρισμό τους προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλα τα αιτήματα, βλάπτουν την κοινωνία. Σπέρνοντας τελικά, το δηλητήριο της αμφισβήτησης και για την πειθώ και για τα μέτρα. Και στο τέλος, ασφαλώς, θα τους καταψηφίσουν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι. Αλλά, στο μεταξύ, ο ιός θα έχει κερδίσει χρόνο ζωής για να φέρει πόνο, ενώ ο τόπος θα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο από το μέλλον του. Θα πρότεινα, λοιπόν, σε όσους επιμένουν σε αυτή την αδιέξοδη στάση να κάνουν το εμβόλιο της αλήθειας και της ευθύνης. Και απέναντι στην μετάλλαξη «Δέλτα» να μεταλλαχθούν οι ίδιοι προς το καλύτερο. Θα είναι ένα καλό νέο για την υγεία της δημόσιας ζωής» κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση