HomeHL-9Λέκκας για σεισμούς στο Ηράκλειο: Έντονη η δραστηριότητα χωρίς όμως ανησυχία

Λέκκας για σεισμούς στο Ηράκλειο: Έντονη η δραστηριότητα χωρίς όμως ανησυχία

Τι σχολιάζει ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας για την σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή της Άρβης του Ηρακλείου.

Ένα τέταρτο πριν τις 8 το βράδυ ένας νέος σεισμός προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους κατοίκους.

«Ο σεισμός αρχικά δόθηκε με ένταση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά τελικά κατέβηκε στους 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Λέκκας ενώ τόνισε πως «τελευταία στην περιοχή υπάρχει μία έντονη δραστηριότητα αλλά δεν μας ανησυχεί. Είναι κάτι που παρακολουθούμε».

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας εκτίμησε πως δεν πρόκειται να δώσει μεγαλύτερης έντασης σεισμούς.

Οι κάτοικοι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή έχουν ανησυχίσει αρκετά από την έντονη αυτή δραστηριότητα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τους σεισμούς  με το μεγάλο έργο που υλοποιείται στην περιοχή, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε κατηγορηματικός για το θέμα λέγοντας πως «οι σεισμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα έργα που γίνονται στην περιοχή. Η δύναμη που χρειάζεται για να μετακινηθούν οι πλάκες δεν μπορεί να προκληθεί από ανθρώπινο χέρι. Μιλάμε για άλλου τύπους δυνάμεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση