HomeHL-9Τζεφ Μπέζος: Σε 10 λεπτά και 18 δεύτερα πήγε στο διάστημα και γύρισε

Τζεφ Μπέζος: Σε 10 λεπτά και 18 δεύτερα πήγε στο διάστημα και γύρισε

Πέρασαν 4 λεπτά σε μηδενική βαρύτητα πριν επιστρέψουν στη γη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πανηγυρισμοί, ουρλιαχτά και αγκαλιές περίμεναν τον Τζεφ Μπέζος που επέστρεψε μαζί με τους άλλους τρεις αστροναύτες από τη διαστημική πτήση με τον πύραυλο New Shepherd.

Η εκτόξευση έγινε με καθυστέρηση 12 λεπτών και ξεκίνησε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το δυτικό Τέξας. Η πτήση διήρκησε συνολικά 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Αρχικά, προσγειώθηκε ο πύραυλος και λίγο μετά η κάψουλα που μετέφερε τους τέσσερις αστροναύτες.

Ο Τζεφ Μπέζος μαζί με τον αδελφό του Μαρκ, τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν από την Ολλανδία, που έγινε ο νεότερος αστροναύτης και την 82χρονη Γουίλι Φανκ, που έγινε η γηραιότερη αστροναύτης στο διάστημα περίμεναν για λίγα λεπτά μέσα στην κάψουλα, μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες για να αποχωρήσουν. Ήδη, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έδειχνε ενθουσιασμένος και έκανε σήματα επιτυχίας προς όσους βρίσκονταν εκεί.

Φορώντας καπέλο καουμπόι, ο Τζεφ Μπέζος αγκάλιασε την 82χρονη, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της αποστολής. Ο Όλιβερ Ντέμεν ήταν ο μόνος από τους τέσσερις αστροναύτες που αγόρασε εισιτήριο για να επιβιβαστεί. Ο ενθουσιασμός του ήταν μεγάλος.

Οι επιβάτες πέρασαν τέσσερα λεπτά σε μηδενική βαρύτητα στο διάστημα πριν επιστρέψουν στη Γη.

Τζεφ Μπέζος: «Ήταν η καλύτερή μου μέρα»

Την ώρα που η διαστημική κάψουλα επέστρεφε στη Γη, ο Τζεφ Μπέζος ρωτήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου για την κατάσταση της υγείας του. «Ήταν η καλύτερη ημέρα που είχα ποτέ στη ζωή μου» ακούστηκε να λέει.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε στην Γουίλι Φανκ ότι το ταξίδι ήταν «απίστευτο» με την ίδια να ανταπαντά : «Ήταν!».

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Μπέζος δήλωσε: «Είμαι απίστευτα καλά».

Η μετάδοση της διαστημικής πτήσης γινόταν ζωντανά. Αμέσως μετά, η Blue Origin έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα για την «ιστορική στιγμή στην ιστορία των πτήσεων στο διάστημα. Οι πρώτοι αστροναύτες έγραψαν το όνομά τους στα βιβλία του διαστήματος, ανοίγοντας την πόρτα μέσα από την οποία θα περάσουν πολλοί άλλοι».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση