HomePost It«Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει σήμα κινδύνου και η Κυβέρνηση καλείται να δώσει λύσεις»

«Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει σήμα κινδύνου και η Κυβέρνηση καλείται να δώσει λύσεις»

Ερώτηση Βαρδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Μαγνησίας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με το αίτημα των ιδιοκτητών γυμναστηρίων, για ένταξή τους στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του 6%, καταθέτοντας σχετική αναφορά, προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυμναστηρίων, συνοδευόμενη από σχετική μελέτη διεθνούς οργανισμού, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών τη μόνιμη ένταξη των υπηρεσιών σωματικής άσκησης, στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. 6%.

Όπως ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, η σωματική άσκηση δεν θεωρείται πλέον μια ακόμη τυπική παροχή υπηρεσίας, αλλά έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών σαν αγαθό αντίστοιχο της υγείας και της εκπαίδευσης, όπως εξάλλου αντιμετωπίζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, ανατέθηκε σε διεθνή οργανισμό η σύνταξη επιστημονικής μελέτης, προκειμένου να ισχυροποιήσουν το αίτημά τους. Από τη μελέτη που βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών, καταδεικνύονται τα πολλαπλά και πολυδιάστατα οφέλη της διείσδυσης των υπηρεσιών σωματικής άσκησης στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας, σε συνδυασμό πάντα με το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε το οικονομικό πλήγμα που δέχθηκαν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων από την πανδημία και την απουσία επαρκών μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση, όπως αναδείχθηκε και από την κοινοβουλευτική μας ερώτησης στις 23 Απριλίου 2021.

Επίσης, όπως σημειώνουν, η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του συνόλου των γυμναστηρίων και η διατήρηση όλων των θέσεων απασχόλησης του έμψυχου δυναμικού τους, είναι άμεσα συνδεδεμένη και εξαρτημένη από τη μείωση του Φ.Π.Α..

Μέσω της  αναφοράς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καλούν  τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα των ιδιοκτητών και να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να στηρίξει τον κλάδο..

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση