HomeHL-9Προχωρούν τα έργα στον σταυρό της πόλης

Προχωρούν τα έργα στον σταυρό της πόλης

Aπό την ερχόμενη Δευτέρα τα τεχνικά συνεργεία του αναδόχου θα αναπτυχθούν κατά μήκος της μικρής Έβανς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης που εξελίσσεται στο κέντρο της πόλης, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα τα τεχνικά συνεργεία του αναδόχου θα αναπτυχθούν κατά μήκος της μικρής Έβανς.

Η γρήγορη εξέλιξη των εργασιών, από τη Χ.Γιάνναρη μέχρι το σταυρό της πόλης, ανακούφισε τον εμπορικό κόσμο που πήρε την πρωτοβουλια να ζητήσει να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εργασίες ανάπλασης κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας με την προοπτική να έχουν τελειώσει εγκαίρως τα έργα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων που αναμένεται να ανακάμψει σε καλύτερα επίπεδα η αγορά.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γ. Αναστασάκης, μπαίνουμε την τελική ευθεία των εργασιών που έχουν ανοίξει στο πρώτο κομμάτι του εργοταξίου.

Συγκεκριμένα είμαστε σε επαφή με τους καταστηματάρχες για να προχωρήσει η καθαίρεση των πεζοδρομίων κατά  μήκος του ανοικτού εργοταξίου στη Δικαιοσύνης, ώστε την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή να δουλέψουν τα συνεργεία του ΟΤΕ για την αντικατάσταση των δικτύων.

Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό το τριήμερο, σημειώνει ο αντιδήμαρχος, θα προγραμματιστεί για το επόμενο.

Παράλληλα όπως ο ίδιος εξηγεί, κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που είχαν ανοίξει σε σχέση με το μικρό απρόοπτο ζήτημα που προέκυψε στην πορεία των εργασιών κατά μήκος του τελευταίου τμήματος της μικρής Έβανς όπου διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες τεχνικές εργασίες προκειμένου να πάνε στο όριο τους οι καλύψεις των υπογείων, που ήταν προτεταγμένες στο οδόστρωμα, ώστε να γίνει ένας νέος τοίχος να
μονωθεί και να μπαζωθεί εξωτερικά.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται όλο το πλέγμα των εργασιών του πρώτου τμήματος του εργοταξίου, το οποίο θα αρχίσει να παίρνει την τελική μορφή διαμόρφωσης του στα μέσα του Αυγούστου, που αναμένεται να έχουν φτάσει τα υλικά επίστρωσης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το εσωτερικό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί σε σχέση με την υλοποίηση των εργασιών τηρείται με συνέπεια, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες για να συντονιστούν σωστά οι εργασίες όλων των δικτύων κοινής ωφελείας και γενικότερα όλες οι υπόγειες εργασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν για την εγκατάσταση των υποδομών που πρέπει να ολοκληρωθούν για να προχωρήσει το έργο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η καλή πορεία των εργασιών, είναι αυτή που εκτιμήθηκε και από τους καταστηματάρχες της μικρής Έβανς που ζήτησαν να επισπευστούν οι εργασίες στην περιοχή τους με την προ- οπτική να έχουν τελειώσει εγκαίρως τα έργα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται ο σχεδιασμός για να αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα έργα ανάπλασης σε όλο το μήκος της μικρής Έβανς, ώστε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα των καταστηματαρχών, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τις προθέσεις του Δήμου, που είναι σε κάθε περίπτωση να προχωρήσουν οι εργασίες με τη λιγότερη δυνατή όχληση για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση