HomeHL-CultureΣε εξέλιξη η προσπάθεια αναστήλωσης του Φάρου Αφορεσμένου

Σε εξέλιξη η προσπάθεια αναστήλωσης του Φάρου Αφορεσμένου

Έτοιμη η Στατική και Γεωλογική Μελέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια αναστήλωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης του φάρου του Ακρωτηρίου Αγίου Ιωάννη (Αφορεσμένου) που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου με την πολύτιμη συμπαράσταση της εταιρείας “Πλαστικά Κρήτης” της οικογένειας Λεμπιδάκη.

Την Παρασκευή (16/7), παραδόθηκε στον Δήμο, από μελετητική ομάδα μηχανικών, η Στατική και Γεωλογική Μελέτη, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, μέχρι το τέλος του μήνα θα παραδοθεί και η Αρχιτεκτονική Μελέτη, που θα συμπληρώσει το υλικό που έχει ζητηθεί από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε δήλωση του, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το απαιτούμενο υλικό μαζί με τοπογραφικό σχέδιο της περιοχής, θα έχει συγκεντρωθεί μέσα στον Αύγουστο, ώστε ν΄ αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις και να προχωρήσει η αποκατάσταση του μνημείου.

“Θέλω να πιστεύω, ότι σύντομα, θα καταλήξει το θέμα της έγκρισης των μελετών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δήλωσε ο κ. Ζερβός, ενημερώνοντας ότι σε συνεργασία με την οικογένεια Λεμπιδάκη, θα εξεταστεί παράλληλα, η δυνατότητα πρόσβασης στο μνημείο (πιθανότατα από μονοπάτι ανατολικά του Αφορεσμένου – περιοχή Χωματίστρας), ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην επιχείρηση που λειτουργεί στην περιοχή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση