HomeΕΛΛΑΔΑΣυναγερμός για τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Έρχονται έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα

Συναγερμός για τη μετάλλαξη «Δέλτα» – Έρχονται έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα

Η μετάλλαξη "Δέλτα" κυριαρχεί και στη χώρα μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που αποδίδονται στη μετάλλαξη «Δέλτα». Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν σήμερα το απόγευμα να γίνουν έκτακτες ανακοινώσεις για την παρουσία του μεταλλαγμένου αυτού στελέχους στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η «Δέλτα» είναι πιο μεταδοτική και σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχει διατυπώσει ο ΕΜΑ, εντός του Αυγούστου αναμένεται να επικρατήσει κατά 90% στην Ευρώπη. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως στην έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα, θα συμπεριληφθούν και τα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα μεταλλάξεων, ενημέρωση που συνήθως γίνεται κάθε Πέμπτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν θα καταδεικνύουν ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» κυριαρχεί και στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχε ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 15 Ιουλίου και αφορούσε αναλύσεις δειγμάτων της περιόδου 20 Μαΐου- 07 Ιουλίου, είχαν εντοπιστεί 877 νέα κρούσματα μεταλλάξεων, εκ των οποίων τα 281 αφορούσαν στο πιο μεταδοτικό στέλεχος «Δέλτα». Συνολικά τα κρούσματα της «Δέλτα» ανέρχονταν σε 402.

Διαφήμιση
Διαφήμιση