HomeHL-9Νέα σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

Νέα σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

Στο "χορό" των Ρίχτερ το τελευταίο διάστημα η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη , με τον τελευταίο σεισμό να σημειώνεται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο και να είναι εντάσεως 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε 22 xλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 13,1 χλμ.

Tο τελευταίο διάστημα οι σεισμικές δονήσεις είναι διαδοχικές. Όπως έχει αναφέρει ήδη το cretapost,  μετά τον σεισμό των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το πρωί της Κυριακής στο Αρκαλοχώρι, το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 2,6 Ρίχτερ.

Άλλος ένας σεισμός μεγέθους 2.1 της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε επίσης μετά τα μεσάνυχτα, 23.2 χλμ ΝΝΑ του Ηρακλείου.

seismos

sismos-2

Παράλληλα, στις 21:36 το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειο. Το βάθος της δεν ξεπερνούσε τα 5 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο ήταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων Δυτικά – Βορειοδυτικά της Άρβης.

Οι σεισμολόγοι πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Με αφορμή μάλιστα τον χθεσινό σεισμό ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα: «Το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες αλλά με μικρά γεγονότα. Απαιτείται οι κάτοικοι να έχουν υπόψη τους τα στοιχειώδη μέτρα σεισμικής προφυλάξεις και ο Δήμος να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες ελέγχου τυχόν επιβαρημένων κτιρίων».

Χθες με ανάρτηση του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης είχε επισημάνει πως οι σεισμοί στην συγκεκριμένη περιοχή θα συνεχιστούν και καλό θα ήταν οι δήμοι να ελέγξουν τις αντοχές των κτιρίων στις περιοχές τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση