HomeHL-TOPΦολέγανδρος: Το σκηνικό εγκλήματος- Σκότωσε την 26χρονη για την επιλογή προορισμού

Φολέγανδρος: Το σκηνικό εγκλήματος- Σκότωσε την 26χρονη για την επιλογή προορισμού

Ο 30χρονος άνδρας που ομολόγησε ότι έσπρωξε στον θάνατο την 26χρονη σύντροφο του υποστήριξε ότι τις 3 τελευταίες μέρες υπήρχαν έντονοι διαπληκτισμοί για ασήμαντες αφορμές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ο 30χρονος άνδρας που ομολόγησε ότι έσπρωξε στον θάνατο την 26χρονη σύντροφο του με την οποία βρίσκονταν για διακοπές στη Φολέγανδρο, βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, τσακώθηκαν, την έσπρωξε στον γκρεμό και εκείνη, αφού  χτύπησε στα βράχια, κατέληξε στη θάλασσα, αφήνοντας την τελευταία της πνοή μέσα στο νερό.

«Ήταν η κακιά η ώρα. Μαλώσαμε, χάλασε η φάση» ανέφερε αρχικά ο 30χρονος στις αρχές.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε τις 3 τελευταίες μέρες υπήρχαν έντονοι διαπληκτισμοί για ασήμαντες αφορμές και η τελευταία αυτή που οδήγησε στην δολοφονία της ήταν ο προορισμός τους. Ο ένας ήθελε να πάει για ορειβασία και ό άλλος για μπάνιο σε άλλη παραλία ή βόλτα στα νυχταρινά μαγαζιά του νησιού.

Ο άνδρας που εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από πολύωρες αναζητήσεις ομολόγησε την πράξη του επικαλούμενος συχνούς τσακωμούς που είχε με την σύντροφο του. Όπως υποστήριξε βούτηξε στη θάλασσα και εκείνος για να τη βρει και όταν διαπίστωσε ότι ήταν αναίσθητη, εγκατέλειψε το σημείο.

«Είναι φονιάς, σκότωσε το κορίτσι τώρα στα καλά καθούμενα, ένα κορίτσι που μια ζωή διάβαζε και δεν έκανε τίποτα άλλο και πήγε για πρώτη φορά διακοπές στη ζωής της. Μου σκότωσε το κορίτσι» είπε στον ΣΚΑΙ ο Πατέρας της 26χρονης.

Οι γονείς της 26χρονης Γαρυφαλλίας δηλώνουν στον ΣΚΑΪ ότι αδυνατούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

«Θα ήθελα να πω στο παιδί μου μια τελευταία φορά ότι το αγαπώ και εγώ και η οικογένεια του και το λατρεύουμε και ότι δεν έκανε κάτι λάθος εκείνο. Σε εκείνον δεν έχω πραγματικά να πω κάτι, μόνο στη μάνα του ότι είναι μάνα και την καταλαβαίνω, αλλά εγώ έχω κάνει τα παλικάρια μου και εκείνη δυστυχώς γέννησε ένα δολοφόνο» ανέφερε η μητέρα της νεαρής κοπέλας.

Το σώμα της 26χρονης εντοπίστηκε στις 16:30 Το απόγευμα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς.

Κοντά στην παραλία Λυγαριά της Φολεγάνδρου ο ΣΚΑΙ βρέθηκε στο σημείο που έγινε ο τελευταίος και μοιραίος τσακωμός ανάμεσα στο ζευγάρι .

Είναι φανερά τα σημεία από τις ρόδες του αμαξιού εκτός του δρόμου.

Έχει παρασύρει στο πέρασμα του κάτι θάμνους σε μια κατηφορική πλαγιά στην οποία βρίσκονται κομμάτια από τον προφυλακτήρα του αμαξιού που έχουν κοπεί από τα βράχια καθώς και επένδυση από το καπό του οχήματος το οποίο έχει σταματήσει στο χείλος του γκρεμού.

Όπως υποστηρίζει ο 30χρονος έπειτα από καβγά έβγαλε το αυτοκίνητο εκτός δρόμου και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά 30 μέτρων. Ο τσακωμός είχε τραγική κατάληξη.  Όπως προκύπτει από την νεκροψία, η 26χρονη ήταν ακόμα ζωντανή όταν έπεσε στο νερό.

«Είναι πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους σωματικών κακώσεων, κεφαλής, θώρακος και άκρων, αυτή ήταν η αιτία θανάτου. Τα χτυπήματα ήταν όλα προθανάτια, πριν πνιγεί» δήλωσε ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 26χρονη είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της πριν καταλήξει στη θάλασσα, είτε είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει.

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτόν τον κύριο. Το μόνο που μπορώ να σας πω για το παιδί μου ότι ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα. Πολύ αγαπητό, ένας επιστήμονας, ένα δώρο. Και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που μόνο άνανδρους μπορώ να τους χαρακτηρίσω και αλήτες που παίρνουν ένα κορίτσι σε διακοπές και αντί να το προστατέψουν του φέρονται με αυτό τον τρόπο» ανέφερε η μητέρα της 26χρονης.

Το ζευγάρι έκανε ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ στη Φολέγανδρο. Κάτοικοι του νησιού τους είχαν συναντήσει έκαναν λόγο για απότομη συμπεριφορά του 30χρονου προς την κοπέλα.

«Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό μόνο στην κρίση του παιδιού μου που μου έλεγε ότι είναι ένα καλό παιδί, αλλά έβλεπα κάποιες χειριστικές ενδεχομένως συμπεριφορές, αλλά πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τα είχε δει» δήλωσε η μητέρα της νεαρής κοπέλας..

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της σορού οι αρχές ξεκίνησαν τις αναζητήσεις καθώς ο 30χρονος παρέμενε άφαντος. Η αστυνομία μοίρασε φωτογραφίες του στους κατοίκους και αργά το βράδυ κάποιος τον αναγνώρισε και ειδοποίησε τις αρχές.

Στις 16.25 ο 30χρονος κατηγορούμενος της άγριας δολοφονίας της 26χρονης Γαρουφαλλιάς μεταφέρεται με σκάφος του λιμενικού σώματος στην εισαγγελία της Νάξου.

«Η αστυνομία συνέδραμε τις έρευνες με κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών και προσωπικών από την ασφάλεια της σύρου, το ανθρωποκτονιών παρακολουθούσε την υπόθεση την ανέλαβε έστειλε κλιμάκιο και έφτασε στην ομολογία του δράστη» είπε στον ΣΚΑΙ ο Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, Απόστολος Σκρέκας.

Συγκλονισμένοι είναι και οι κάτοικοι στο Βέλο Κορινθιάς, τον τόπο καταγωγής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα για το μέλλον του, ένα κορίτσι με φιλοδοξίες με όλους τους συγγενείς και τους φίλους να έχουν να πουν ένα καλό λόγο για την Γαρυφαλλιά. Πλέον το μόνο που μένει είναι ένα μεγάλο γιατί για τους γονείς, ποιός ήταν ο λόγος που η κόρη τους έχασε έτσι τη ζωή της από τα χέρια του 30χρονου φίλου της.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή πιθανότατα την Τρίτη.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση