HomeHL-9Ολοκληρώθηκαν οι επιθεωρήσεις στο πλοίο που προσέκρουσε σε βραχονησίδα

Ολοκληρώθηκαν οι επιθεωρήσεις στο πλοίο που προσέκρουσε σε βραχονησίδα

Θέμα χρόνου η αναχώρηση του Τ-ΜΟΟΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέμα χρόνου είναι η αναχώρηση του πλοίου T Moon, μετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων από ειδικό νηογνώμονα την τελευταία εβδομάδα που το πλοίο παραμένει έξω από το λιμάνι του Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το πλοίο που Τ Μοοn το οποίο μετέφερε σιτηρά και είχε αναχωρήσει από την Κροατία με προορισμό το Λιμάνι του Ρεθύμνου. Τη Δευτέρα λόγω βλάβης του πηδαλίου το πλοίο προσέκρουσε στη βραχονησίδα «ΑΥΓΟ» Νότια των Κηθύρων, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά, κυρίως στο πρόσθιο τμήμα του και να παραμείνει στα ανοιχτά του Λιμανιού του Ρεθύμνου, όπου και πραγματοποιούνταν οι απαραίτητες επιθεωρήσεις.

t-moon

Ήδη έχει απομακρυνθεί το πλωτό φράγμα που παρέμενε όλες τις προηγούμενες ημέρες για λόγους ασφαλείας γύρω από το πλοίο ενώ αύριο αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» μετά από βασικές επισκευές που έγιναν και τις εκτιμήσεις του νηογνώμονα προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί με ασφάλεια σε λιμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Σούδας όπου και θα ολοκληρωθεί η εκφόρτωση των εμπορευμάτων και στη συνέχεια σε επισκευαστική ζώνη προκειμένου να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση