HomeΚΡΗΤΗΉρθε από την Αμερική για να δει τον… Σήφη τον κροκόδειλο

Ήρθε από την Αμερική για να δει τον… Σήφη τον κροκόδειλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την Καλιφόρνια της Αμερικής ταξίδεψε ένας άνθρωπος για να έρθει να δει με τα ίδια του τα μάτια τον κροκόδειλο της Κρήτης.

Ο ίδιος όπως εξομολογείται στο cretapost ήρθε αποκλειστικά γι’ αυτόν τον λόγο στη Κρήτη.

KROKODEILOS AMERIKANOS«Είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός από την Καλιφόρνια. Ταξιδεύω σ’ όλο τον κόσμο και αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο κροκόδειλος της Κρήτης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διεθνή θέματα», επισημαίνει ο Τζορτζ Μεσσαριτάκης ο οποίος είναι Έλληνας με καταγωγή από την Κρήτη αλλά ζει πολλά χρόνια στην Αμερική.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μεσσαριτάκη, ο Σήφης ο κροκόδειλος είναι γνωστός σε όλη την Αμερική.

KROKODEILOS TOYRISTES

«Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα μυστήρια του κόσμου. Ένας κροκόδειλος στην Κρήτη. Απίστευτο. Έχω ακούσει τόσα πολλά και θέλω να το δω με τα ίδια μου τα μάτια. Στην Αμερική το θέμα του κροκοδείλου κυριαρχεί σε όλα τα μέσα. Έχουμε τρελαθεί όλοι», ανέφερε σχετικά ο κ. Μεσσαριτάκης ο οποίος ήρθε στην Κρήτη και όπως λέει δεν πρόκειται να φύγει με άδεια χέρια.

«Έχω πάρει τις φωτογραφικές μηχανές μου, την κάμερά μου και είμαι έτοιμος να μείνω όσο χρειαστεί μέχρι να τον δω με τα ίδια μου τα μάτια αλλά και να μην φύγω με άδεια χέρια. Να τραβήξω φωτογραφίες και βίντεο για να τα πάω σαν πειστήρια στην Αμερική», τόνισε ο κ. Μεσσαριτάκης.

KROKODEILOS TOYRISTES1

Διχασμένοι οι τουριστικοί πράκτορες

Την ώρα που οι τουρίστες κάνουν ουρές για να δουν τον Σήφη τον κροκόδειλο οι τουριστικοί πράκτορες της περιοχής εμφανίζονται διχασμένοι.

Οι μεν θεωρούν ότι ο κροκόδειλος πρέπει να φύγει από την περιοχή και δεν πρόκειται να δώσει καμία τουριστική «ανάσα» ενώ οι δε έχουν αντίθετοι άποψη.

TOYRISTIKOS PRAKTORAS

«Ο κροκόδειλος πρέπει να πιαστεί και να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να μείνει εδώ. Δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι στην περιοχή. Ασχολούμαι πάνω από 15 χρόνια με τον τουρισμό και αυτό που έχει γίνει με τον κροκόδειλο είναι μία παροδική έξαρση. Θα ξεφτίσει σιγά – σιγά. Δεν θα διοργάνωνα καμία εκδρομή για τον κροκόδειλο», επεσήμανε ένας τουριστικός πράκτορας.

TOYRISTIKOS PRAKTORAS1

Αντίθετα, μία άλλη τουριστική πράκτορας ανέφερε: «Έχει γίνει αρκετός ντόρος με τον κροκόδειλο κι εννοείται ότι θα έκανα ένα πακέτο για μονοήμερη εκδρομή στη λίμνη για να δουν τον κροκόδειλο εφόσον υπήρχε η ζήτηση».

 

Φλερτάρει με την… παγίδα

Την ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω ο κροκόδειλος συνεχίζει να βολτάρει ανενόχλητος τη λίμνη χωρίς να έχει τσιμπήσει κανένα από τα δολώματα.

KROKODEILOS LIMNH2

Η υπομονή είναι η λέξη που βρίσκεται στα χείλη των ειδικών καθώς όπως λένε δεν είναι εύκολο να παγιδευτεί ένας κροκόδειλος. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή.

Ο διάσημος πλέον Σήφης φαίνεται ότι «φλερτάρει» τελευταία με μία από τις παγίδες που έχουν στηθεί στο Φράγμα.

«Είναι γεγονός ότι ο κροκόδειλος τριγυρίζει κοντά στη μία παγίδα και γι’ αυτό του έχουμε βάλει επιπλέον δολώματα ενώ αλλάξαμε τα ήδη υπάρχοντα. Οι ειδικοί μας λένε ότι χρειάζεται υπομονή. Εμείς έχουμε στήσει κάμερες και βιντεοσκοπούμε όλη την περιοχή συνεχώς», επεσήμανε στο cretapost ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

KROKODEILOS LIMNH

Την Πέμπτη η σύσκεψη

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια για να εξετάσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους για την παγίδευση του κροκόδειλου (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση