HomeHL-GreeceΣτα «βουβά» η διασκέδαση στη Μύκονο

Στα «βουβά» η διασκέδαση στη Μύκονο

Σε εφαρμογή τα πρώτα μέτρα, χωρίς μουσική τα καταστήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εφαρμογή τέθηκε από τις 6 το απόγευμα στη Μύκονο το μέτρο της απαγόρευσης μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μέτρο του μίνι lockdown που επιβλήθηκε στο νησί, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων. Με βάση τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα απαγορεύεται καθόλο το 24ωρο η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ επιβλήθηκε και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα έως τις 6 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι την παραπάνω Δευτέρα 26 Ιουλίου και η κατάσταση στο νησί θα αξιολογηθεί εκ νέου.

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή του ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, για το μίνι lockdown στη Μύκονο στέλνεται ειδικό σήμα για τα ιδιωτικά πάρτι στο νησί τα οποία είναι και αυτά που φαίνεται ότι οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων ενώ ήταν αδύνατο να ελεγχθεί η κατάσταση από τις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται ότι «τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ασύδοτα κορωνοπάρτι φούντωσαν την πανδημία στη Μύκονο

Όλο αυτό το διάστημα στο «νησί των ανέμων» τα πριβέ πάρτι σε βίλες είχαν την τιμητική τους. Γνωστοί DJs και καλεσμένοι με υψηλά βαλάντια διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δίχως να τηρούν κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Τα διαδικτυακά καλέσματα γίνονται συνήθως μέσω social media, ακολουθώντας την περσινή «πετυχημένη συνταγή».

Εντωμεταξύ, στο νησί επικρατεί οργή για τα μέτρα στο νησί, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Οργή στη Μύκονο για το ξαφνικό lockdown

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του νησιού Αλέξανδρος Κουκάς τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «δεν το περιμέναμε» και σημειώνει πως τα μέτρα ήρθαν πολύ απότομα στο νησί, το οποίο φιλοξενεί 20.000 άτομα. «Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό του νησιού ολοσχερώς», πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση πέραν της 26 Ιουλίου. Μάλιστα τόνισε ότι η Μύκονος ανήκει στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού.

Κόντρα Τσίπρα-κυβέρνησης για τα μέτρα στη Μύκονο

Εντωμεταξύ, με αφορμή τα νέα μέτρα στη Μύκονο ξέσπασε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε tweet του σχολίασε τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία που στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. «Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε με ανακοίνωσή της η Αριστοτελία Πελώνη χαρακτηρίζοντας «κατά συρροήν ψεύτη» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ότι δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό.

«Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει.

Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο. Επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση.

Παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα. Το θυμίζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων.

Είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγελε την κυβέρνηση για ολιγωρία», αναφέρει η Αριστοτελία Πελώνη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση