HomeΕΛΛΑΔΑΠετράκης: Θα ζήσουμε πλημμύρες σαν αυτές στη Γερμανία

Πετράκης: Θα ζήσουμε πλημμύρες σαν αυτές στη Γερμανία

«Αλλάξαμε κάποια στοιχεία και ζούμε τέτοια φαινόμενα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία στη Γερμανία, έκρουσε σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ομότιμος ερευνητής, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος Αστεροσκοπείου Αθηνών Μιχάλης Πετράκης.

«Το φαινόμενο και η ραγδαία εξέλιξη του ήταν πρωτοφανής. Και επίσης πρέπει να σημειώσουμε στον δείκτη του σκορ «Πλανήτης Γη – Ανθρώπινος Πολιτισμός» ένα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο έλεος των φυσικών φαινόμενων», δήλωσε ο κ. Πετράκης. «Έχουμε επέμβει με έναν τέτοιο τρόπο στο περιβάλλον, ώστε αυτές οι καταστροφές να είναι κάτι το αναμενόμενο», είπε ακόμη ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Το θέμα δεν είναι η κλιματική αλλαγή, το θέμα είναι ότι εμείς βάλαμε το χέρι μας, αλλάξαμε κάποια στοιχεία και ζούμε τέτοια φαινόμενα», είπε ακόμη ο κ. Πετράκης, ο οποίος ερωτηθείς εάν είναι πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι και στην Ελλάδα με τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα. «Επόμενο είναι να ζήσουμε κάτι τέτοιο. Λόγω της άναρχης δόμησης που υπάρχει στην Ελλάδα, βοηθά στην ανάπτυξη ενός τέτοιου φαινόμενου», επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα έχουμε περάσει με τη Μάνδρα».

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση