HomeΕΛΛΑΔΑΟ Χάρης Θεοχάρης είπε «ναι» στα τοπικά lockdown

Ο Χάρης Θεοχάρης είπε «ναι» στα τοπικά lockdown

«Στα σύνορά μας δεν έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη ρητορική περί ατομικής ευθύνης αλλά και την άποψη ότι είναι πολύ λίγα τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού επανέλαβε ο υπουργός Τουρισμού.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στα σύνορά μας δεν έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα όταν έρχεται κάποιος στη χώρα μας, από τα τεστ που κάνουμε» και απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις εσωτερικές μετακινήσεις: «Είναι κρούσματα που δημιουργούνται ακόμα και εδώ στην Αττική και σε άλλες περιοχές από τις εσωτερικές μετακινήσεις και από αυτά τα πάρτι που διαβάζαμε το προηγούμενο διάστημα».

Ωστόσο, το ενδιαφέρον ήλθε λίγο μετά, όταν ο υπουργός ρωτήθηκε τι θα γίνει σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ειδικά σε νησιά με τουρισμό. Τότε ο Χ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή το υπουργείο συνεργάζεται με τους ειδικούς. […] Αν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς κι εμείς πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα, δεν τα θέλουμε, κι αυτό σημαίνει ότι και η ευθύνη στις τοπικές κοινωνίες να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Προφανώς όταν μια κατάσταση ξεφεύγει, πρέπει να ξαναελεγχθεί».

topontiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση