HomeHL-TOPΤην Δευτέρα απολογούνται για το αιματηρό επεισόδιο στις Γούβες

Την Δευτέρα απολογούνται για το αιματηρό επεισόδιο στις Γούβες

Οι ποινικές διώξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε σε ταβέρνα στις Γούβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο άντρες, ο 29χρονος και ο 32χρονος, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

dikasthria-pyrobolismoi-taberna-goybes3

Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου για να προετοιμάσουν το περιεχόμενο των απολογιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο των δικαστηρίων υπήρχαν συγγενείς τόσο των δραστών όσο και των θυμάτων καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη για να αποφευχθούν επεισόδια.

dikasthrio-goybes-pyrobolsmoi-exo-1200

Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος συλληφθέντας, ο 27χρονος, δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα καθώς έχει τραυματιστεί στα γόνατα και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης σε μία ταβέρνα σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου όταν ένας 37χρονος άνδρας έτρωγε μαζί με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Κάποια στιγμή στην ταβέρνα μπαίνει ο 32χρονος μαζί με έναν 27χρονο και τον 29χρονο αδερφό του και δύο ακόμα άτομα.

Μόλις η παρέα των πέντε ανδρών αντικρίζει τον 37χρονο κτηνοτρόφο μαζί με την οικογένειά του ξεκινά ένας καυγάς εξαιτίας κτηματικών διαφορών που φαίνεται να είχαν.

Ο καυγάς φαίνεται ότι ξέφυγε με έναν εκ των δραστών να βγάζει το όπλο και να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας. Τα σκάγια βρήκαν τον 37χρονο καθώς και την σύζυγό του ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τα παιδιά και οι υπόλοιποι θαμώνες του καταστήματος.

Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και άνδρες της αστυνομίας. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ καθώς έφερε σοβαρά τραύματα ενώ η σύζυγός του είχε ελαφρύτερα τραύματα.

Το πρωί της Πέμπτης ένας από τους δράστες, ο 27χρονος, εντοπίστηκε σε κλινική του Ηρακλείου καθώς είχε τραυματιστεί ελαφρά με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν. Λίγη ώρα αργότερα συλλαμβάνεται και ο 32χρονος. Το απόγευμα παραδίδεται στις αρχές ο 29χρονος αδερφός ο οποίος κρατούσε μαζί και το όπλο το οποίο έδωσε στους αστυνομικούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση