HomePost ItΣυμμετοχή Γιώργου Αλεξάκη στην ομάδα εργασίας για τον βιώσιμο τουρισμό

Συμμετοχή Γιώργου Αλεξάκη στην ομάδα εργασίας για τον βιώσιμο τουρισμό

Τι είπε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης,  συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση για τον Βιώσιμο Τουρισμό της Ομάδας Εργασίας της Διαμεσογειακής Επιτροπής του CPMR του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης.

Η Περιφέρεια Κρήτης ηγείται της Ομάδας Εργασίας για τον Βιώσιμο τουρισμό, ο Γιώργος Αλεξάκης στη εισήγηση του  αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Ομάδας για τον βιώσιμο τουρισμό, οι οποίες είναι:

  1. i) η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, της ενίσχυσης της έρευνας και των καινοτομικών τεχνολογιών και της προώθησης της ανάπτυξης δεξιοτήτων,
  2. ii) η βελτίωση της γνώσης για την αντιμετώπιση της έλλειψης τουριστικών δεδομένων,

iii)        η ενίσχυση της βιωσιμότητας με έμφαση στον οικοτουρισμό και

  1. iv) η προώθηση του βιώσιμου και πολιτιστικού τουρισμού στις μακροπεριφερειακές στρατηγικές.

Επίσης, ο κ. Αλεξάκης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των αρχών και αρμόδιων φορέων για την ανάπτυξη μια ανθεκτικής τουριστικής οικονομίας που θα βασίζεται σε συντονισμένες πολιτικές σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που είχε διεξάγει η Διαμεσογειακή Επιτροπή της CRPM σχετικά με εργαλεία και πολιτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα στην Μεσόγειο από την πανδημία. Συζητήθηκαν επίσης εργαλεία διαχείρισης (π.χ ανοιχτά δεδομένα) των τουριστικών ροών και των επιδράσεων τους στις Περιφέρειες στην μετά κορωνοϊό εποχή αλλά και τρόποι κεφαλαιοποίησης στρατηγικών για την βιώσιμη ανάκαμψη του τουρισμού στη Μεσόγειο.

Η Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR αποτελείται από 50 μέλη – περιφέρειες  από 10 διαφορετικά κράτη της Ευρώπης και άλλες χώρες (Μαρόκο, Τυνησία) που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση