HomeΥΓΕΙΑΚαπραβέλος: Οι εμβολιασμένοι νοσούν ήπια, δε νοσηλεύονται

Καπραβέλος: Οι εμβολιασμένοι νοσούν ήπια, δε νοσηλεύονται

Χωρίς ανοσία καταστραφήκαμε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τη μετάλλαξη και την πορεία των εμβολιασμών μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Ο γιατρός μίλησε για τις περιπτώσεις πλήρως εμβολιασμένων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό παρόλο που είχαν ήδη αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας από τα αντισώματα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα μια νοσηλεύτρια.

Όπως είπε, μια νοσηλεύτρια εμβολιάστηκε πλήρως στις διακοπές της με Pfizer και ενώ είχε αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας, νόσησε, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. «Κανένας εμβολιασμένος δε νοσηλεύτηκε. Είναι ο καιρός να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», τόνισε.

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας, καθώς χωρίς αυτό η μετάλλαξη Δέλτα θα μας καταστρέψει. «Έχουμε ένα τείχος ανοσίας υψηλό και έχουμε και τη φυσική ανοσία από εκείνους που έχουν νοσήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Play Video
Παράλληλα, εξήγησε ότι το σύστημα υγείας δεν πρέπει να ξαναπιεστεί, αναφέροντας ότι αν και δεν υπήρχαν πολλές εισαγωγές με Covid η υπόλοιπη εφημερία, χτες, ήταν τραγική.

«Δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ρυθμός των νοσοκομείων. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ζωές και είδαμε το χάρο με τα μάτια μας.»

Τέλος, ανέφερε πως «από τη στιγμή που τα μοντέλα πρόβλεψης μιλάνε για αύξηση κρουσμάτων και μάλιστα από μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη, όπως είναι η ινδική (Δέλτα), με δεδομένο τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, η πρόληψη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών και να προσέξουμε με μάσκες και αποστάσεις, αποτελεί κρίσιμο σημείο να αποτρέψουμε την καταστροφή του 4ου κύματος.»

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση