HomeΚΡΗΤΗΕπαφές Δήμαρχου Οροπεδίου Λασιθίου σε Υπουργεία

Επαφές Δήμαρχου Οροπεδίου Λασιθίου σε Υπουργεία

Προγραμματισμός για κατασκευή κολυμβητηρίου στο Δήμο ένα εμβληματικό έργο για τους νέους ανθρώπους της περιοχής!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά επαφών σε Υπουργεία για την προώθηση αναπτυξιακών έργων στο Οροπέδιο Λασιθίου είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Στεφανάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πλευράκη, είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στον οποίο και υποβλήθηκε  από τον Δήμαρχο τεχνικό δελτίο για την δημιουργία κλειστής θερμαινόμενης κολυμβητικής δεξαμενής στο Λασίθι προκειμένου οι μαθητές, οι νέοι , επισκέπτες, να απολαμβάνουν στον ορεινότερο δήμο της Κρήτης το κολύμπι 12 μήνες τον χρόνο!

Ο κύριος Αυγενάκης με ιδιαίτερη χαρά ανέφερε, ότι, θα χρηματοδοτήσει το σπουδαίο αυτό έργο για την περιοχή που θα παρακινήσει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον υγρό στίβο όπως τονίστηκε στη συνάντηση. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου έπειτα από την πρόσφατη έγκριση των 600.000€ από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

5-22

Επίσης ο Γιάννης Στεφανάκης συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Ναυτιλίας Μανόλη Κουτουλάκη και συζητήθηκαν αναπτυξιακά ζητήματα του Λασιθίου, θέματα προγραμμάτων απασχόλησης για στοχευμένες δράσεις σχετιζόμενες με την τοπική παραγωγή και τον πολιτισμό καθώς επίσης και οι δυνατότητες χρηματοδότησης για την ύδρευση, επέκταση – συντήρηση δεξαμενών κλπ.

Επίσης έγιναν επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για  θέματα αποκατάστασης των ανεμόμυλων στα πλαίσια της έγκρισης ένταξης στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Τέλος ο δήμαρχος Οροπεδίου  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν  τον «ιερό» βράχο της Ακρόπολης συνοδευόμενοι από τον Δρ. Μιχάλη Λεφαντζή , τμηματάρχη Έργων της Εφορείας αρχαιοτήτων Αθηνών του ΥΠΠΟΑ και ανασκαφέα της Αμφίπολης. Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ιδία άποψη για το τελεφερίκ της Ακρόπολης καθώς ο Δήμος ενδιαφέρεται για δημιουργία ανάλογης εγκατάστασης στο μυθολογικό σπήλαιο του Δία το Δικταίο Άντρο,γεγονός που θα αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή και θα ενισχύσει τα έσοδα του Δήμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση