HomeHL-9Aπείλησε σπίτια η φωτιά που ξεκίνησε μέσα από το χωριό

Aπείλησε σπίτια η φωτιά που ξεκίνησε μέσα από το χωριό

Στα Πρεβελιανά Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 21.40 το βράδυ της Πέμπτης, στο χωριό Πρεβελιανά, σημαίνοντας «συναγερμό» στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το χωριό και στο διάβα της οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών!

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με 0 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και 26 συνολικά Πυροσβέστες που έδωσαν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά έκανε στάχτη αγροτικές περιουσίες και ελαιόδεντρα.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναφέρεται στη δύσκολη μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες:

«Μάχη με τη φωτιά έδωσαν απόψε οι ήρωες της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά, που με μανία έκαιγε τη πλαγιά του χωριού μας και τη κορφή «μεταξά» μέσα σε λίγα λεπτά περιουσίες και αιωνόβια δέντρα έγιναν στάχτη!
Ευτυχώς, μετά από λίγες ώρες αλλά και μετά από μια σκληρή μάχη με τη φωτιά, 8 οχήματα της πυροσβεστικής μαζί με ανθρώπους του χωριού μας κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
•Οι φλόγες έφτασαν μέχρι και την πόρτα σε κάποια σπίτια στα Πρεβελιανά.
•Δόξα το θεό δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, τους Ήρωες της Πυροσβεστικής για ότι έκαναν την αποψινή βραδιά, είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν κάθε καλοκαίρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση