HomeHL-TOPΗράκλειο και Ρέθυμνο σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης

Ηράκλειο και Ρέθυμνο σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό δήλωσε ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός στο Ρέθυμνο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει διπλασιαστεί από 384 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα τώρα είναι 782 ενώ στο Ηράκλειο τα κρούσματα έχουν τετραπλασιαστεί  από 310 που ήταν στις 7 Ιουλίου τώρα είναι 878. Αυτή η κατάσταση, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός επιβάλει  εγρήγορση και μας θέτει όλους σε συναγερμό.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε προσοχή στους κατοίκους και στις Αρχές αυτών των νησιών ότι η περαιτέρω διασπορά του ιού πρέπει να αποφευχθεί. Έτσι, από το Σάββατο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία με self test και μια με rapid.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον υφυπουργό η ΠΕ Λασιθίου περνά σε επίπεδο ετοιμότητας (κίτρινο).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 310 νέες μολύνσεις, με τα 153 να εντοπίζονται στο Ηράκλειο και τα 96 στο Ρέθυμνο.

Την ίδια ώρα στο χάρτη του ECDC που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορωνοϊού και τον δείκτη θετικότητας, η Κρήτη έχει «κοκκινήσει».

 

Απαντώντας σε ερώτηση ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά (σ.σ.Μύκονος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και οι δήμοι Ίου, Θήρας και Πάρου), νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση