HomeHL-WorldΓερμανία: Στους 42 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία – «Η κατάσταση είναι δραματική»

Γερμανία: Στους 42 οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία – «Η κατάσταση είναι δραματική»

Επιστρατεύτηκε ο γερμανικός στρατός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας, Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, κατά την επίσκεψή στην πόλη Αλτένα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο υποψήφιος για την Καγκελαρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) τόνισε επίσης ότι η κατάσταση στη δυτική Γερμανία είναι δραματική. Χθες το βράδυ, όπως είπε ο Λάσερ, ένας 46χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί. Ο πυροσβέστης ήταν οικογενειάρχης και υπέστη πέθανε από καρδιακή προσβολή, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου.

Στο μεταξύ, στους 42 έχουν φθάσει οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για «δεκάδες αγνοούμενους».

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων στο βόρειο τμήμα της Ρηνανίας-Παλατινάτου, έχουν πέσει έως και 148 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο. Εν μέσω καλοκαιριού, αυτό είναι «ένα νέο φαινόμενο»« δήλωσε η υπουργός Άννα Σπίγκελ από το κόμμα των Πρασίνων.

Τουλάχιστον 200.000 άτομα στη δυτική Γερμανία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Westnetz, τουλάχιστον 200.000 άτομα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι σε Ρηνανία-Βεστφαλία και Ρηνανία-Παλατινάτο.

Επιστρατεύτηκε ο γερμανικός στρατός

Πάνω από 230 στρατιώτες έχουν μεταβεί στις πληγείσες περιοχές, όπως αναφέρει η Bild.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σφοδρές πλημμύρες αναμένονται εντός της ημέρας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Οι έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική Γερμανία θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως προβλέπουν οι ειδικοί.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση